Train Station Party απόψε στη Μεγαλόπολη

Train Station Party απόψε στη Μεγαλόπολη

Αύγουστος 17, 2018 - 20:01
1 σχόλια

Tην Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 21:00 διοργανώνεται το δεύτερο Open Summer Train Party! Για 2η συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Νέων Μεγαλόπολης «Εν Δράσει” σας περιμένει στον προαύλιο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μεγαλόπολης.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Μεγαλόπολης από το Μάη του 1899 και μέχρι το Φλεβάρη του 1979 λειτούργησε ως ένας από τους βασικούς σταθμούς της σιδηροδρομικής γραμμής Λεύκτρου-Μεγαλόπολης, δίνοντας πνοή στην επαρχιακή κοινότητα της εποχής. Έκτοτε, συνέχισε να λειτουργεί ως εμπορευματικός σταθμός για μερικά ακόμα χρόνια και το 2010 έγινε το οριστικό κλείσιμο της γραμμής. Από τότε μέχρι και σήμερα παραμένει αναξιοποίητος. Η πυρκαγία που προκλήθηκε, κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες, το Νοέμβρη του 2012, οδήγησε στην κατάρρευση ενός μεγάλου κομματιού της στέγης του, βάζοντας οριστικά λουκέτο στο χώρο.

Όπως γίνεται κατανοητό λοιπόν, η επιλογή αυτού του χώρου από το Συλλόγο Νέων Μεγαλόπολης είναι πλήρως συνειδητή αλλά και συμβολική, δηλώνοντας έτσι τη στάση μας απέναντι στο σταδιακό μαρασμό τέτοιων χώρων με ιδιαίτερη ιστορική και κοινωνική σημασία.

(ΠΗΓΗ: kafeneio-megalopolis.gr)


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Σιδηροδρομικοί σταθμοί Πελοποννήσου <<Περασμένα μεγαλεία. Και διηγώντας τα να κλαις.>> Και ακαρτέρει, και ακαρτέρει, που θα πάει θα ανοίξουν για λειτουργία κάποτε...............

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.