Τρίπολη 2020: Απόκριες με ξεχωριστή θέση

Τρίπολη 2020: Απόκριες με ξεχωριστή θέση

Φεβρουάριος 11, 2020 - 20:00
1 σχόλια

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Φίλες και φίλοι

Η Αρκαδία των μύθων και του Πάνα, η Τρίπολη των Μαιναλίδων μουσών, της παράδοσης, της καλής παρέας και του κοινωνικού βίου, δεν είναι φυσικό να απουσιάζουν από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, από το καρναβάλι της χαράς και του γλεντιού.

Η δημοτική αρχή Τρίπολης – ευαίσθητος δέκτης και εκφραστής των αιτημάτων και διαθέσεων της κοινωνίας μας – σχεδίασε και πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες επιθυμεί και προσδοκά να μετάσχουμε ΟΛΟΙ, μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, δημότες και επισκέπτες.

Είναι το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ της ΤΡΙΠΟΛΗΣ, για το οποίο μας προτρέπουν χιλιάδες συμπολιτών μας και συμβάλλουν με ενθουσιασμό φορείς, σύλλογοι, σχολεία, επαγγελματίες...
Σας καλώ να περάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον ΤΟΠΟ ΜΑΣ την «τρελή Αποκριά», το «Καρναβάλι της ανεμελιάς» αφήνοντας, έστω και για λίγο, στην άκρη έγνοιες και υποχρεώσεις.

Κωνσταντίνος Τζιούμης
Δήμαρχος Τρίπολης

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι, επισκέπτες του Δήμου Τρίπολης Η Δημοτική Αρχή, την οποία υπηρετούμε όλοι εμείς, σας καλωσορίζει στη μεγάλη γιορτή του Καρναβαλιού στην Τρίπολη, καθιερώνοντας έτσι ένα 4ήμερο καρναβαλικών εκδηλώσεων, το οποίο συσπειρώνει αλλά και συγκεντρώνει την προσπάθεια όλου του Δήμου μας!

Με επικεφαλής την Τοπική Κοινότητα Τρίπολης αλλά και με την ενεργή συμμετοχή όλων των φορέων του Δήμου μας ευελπιστούμε και επιδιώκουμε να κρατήσουμε και να αναβαθμίσουμε αυτή τη ζωντανή πολιτιστική αξία του Καρναβαλιού, γεμίζοντας έστω και για λίγο τη ζωή μας με χρώματα, χαρά, μουσική, χορό, γλέντι!

Ας γίνουμε όλοι, επισκέπτες και συνδημότες, μια αγκαλιά χαράς και κεφιού, παρακολουθώντας την παρέλαση των αρμάτων με τους πολύχρωμους Καρναβαλιστές, αλλά και συμμετέχοντας όλοι στο ”ταξίδι” αυτό, που οδηγεί σε μιαν άλλη διάσταση της ζωής!

Ελάτε να απολαύσουμε μαζί αυτό το όμορφο πανηγύρι, αφεθείτε στους ρυθμούς της μουσικής και κρατείστε στην καρδιά σας τα χρώματα
και τους ήχους μιας αλλιώτικης μέρας. Από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έως την Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου, σας περιμένουμε όλους όχι μόνο στο κέντρο του Δήμου μας, αλλά και στο Κακούρι, στην Κανδήλα και σε όλα τα χωριά μας!

Σας ευχόμαστε - αλλά και υποσχόμαστε - ΚΑΛΗ σας ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

Ελένη Καρούτζου
Αντιδήμαρχος
Πολιτισμού και Τουρισμού

ΠΕΜΠΤΗ 20/2

12:00 μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο

Τσικνοπέμπτη

Παρασκευή 28/2

5:00 μ.μ. Στο Πνευματικό κέντρο
Ψυχαγωγική Παράσταση Κλόουν

Διάρκεια παράστασης 3 ώρες
Μια απολαυστική παράσταση που περιλαμβάνει:
• Γκάφες και ανατροπές
• Κωμικά σκετσάκια
• Εντυπωσιακά ταχυδακτυλουργικά
• Ζογκλερικά κόλπα
• Πρωτότυπα παιχνίδια και διαγωνισμοί
• Διαγωνισμοί τραγουδιού
• Διαγωνισμοί χορού
• Διαγωνισμός καλύτερης στολής
• Ξυλοπόδαροι
• Face painting

7:00 μ.μ. στην πλ. Πετρινού

Ο ταλαντούχος Τριπολιτσιώτης μουσικός, συνθέτης και πιανίστας Βασίλης Γεωργακόπουλος, Volt, και ο ιδιαίτερα δημιουργικός Dj και παραγωγός George Michas, Reedu, θα συμπράξουν με όραμα ένα μαγευτικό και εκρηκτικό Dj & Live piano set, ώστε να πλαισιώσουν με αδιάκοπο παλμό την διάθεσή σας, γεμίζοντας με House ρυθμούς την ατμόσφαιρα.
Οι Reedu & Volt, δύο έμπειροι καλλιτέχνες ενώνουν την κουλτούρα τους και παράγουν φαντασία και ήχο, εκφράζοντας την δημιουργικότητά τους με αρμονική ροή για να σας ταξιδέψουν σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι.

7:00 μ.μ. στην Κέννεντυ

Ένα τρομερά κεφάτο συγκρότημα με αγαπημένα jazz, swing, latin τραγούδια ελληνικά και ξένα σε ευφάνταστες διασκευές.
Στο πιάνο ο Κώστας Γιαξόγλου,
κιθάρα και φωνή Γιώργος Πατσιώτης,
τρομπέτα Δημήτρης Μουδόπουλος
και στο τραγούδι η μοναδική Διόνη!

Σάββατο 29/2

Το 1ο και το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης, συμμετέχοντας ενεργά και δυναμικά στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης, ανέλαβαν με Τιμή την οργάνωση και διεξαγωγή δύο πολύ ψυχαγωγικών και δημιουργικών Δράσεων για τα παιδιά του Δήμου Τρίπολης.

Αναλυτικά:

Εργαστήρι Κατασκευής Χαρταετού

Δευτέρα 24 έως και Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, κάθε απόγευμα από τις 17:00 έως τις 20:00, στην εστία του 1ου Συστήματος Προσκόπων (Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο),
τα παιδιά θα κατασκευάζουν το δικό τους Χαρταετό, με παραδοσιακό τρόπο και με μηδενικό κόστος.

Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, 11:00 π.μ. με αφετηρία την Πλατεία Πετρινού και χώρο δράσης όλο το Κέντρο της πόλης, θα πραγματοποιηθεί το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού.
Όσα παιδιά ενδιαφέρονται, θα πρέπει να φτιάξουν τις Ομάδες τους, (6 – 9 άτομα), να συμπληρώσουν τις αιτήσεις συμμετοχής, (τις οποίες θα προμηθευτούν από τον Δήμο και τα σχολεία τους) και να τις καταθέσουν τη Δευτέρα 24 και την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, 19:00 – 20:00 στην εστία του 3ου Συστήματος Προσκόπων (Μητροπολίτου Δανιήλ 1).
Το παιχνίδι χωρίζεται στα δύο…
Για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού - 11:00 έως 12:30.
Για παιδιά Γυμνασίου - 12:30 – 14:00.

Οι Πρόσκοποι της Τρίπολης, για ακόμα μια φορά παίζουν ενεργό ρόλο στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και προσφέρουν τη δική τους «Προσκοπική πινελιά» στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου μας.
Σας περιμένουμε όλους!!!!!!!!!

5:30 μ.μ. Παραδοσιακό καρναβάλι στην Κανδήλα

8:00 μ.μ. στο Κέντρο

Νυχτερινή παρέλαση των καρναβαλικών πληρωμάτων και αρμάτων σε κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης χορεύοντας σε ξέφρενους ρυθμούς με τη συμμετοχή των DJs των καφέ της πόλης μας

Κυριακή 1/3

2:30 μ.μ. Παραδοσιακό Καρναβάλι στο Κακούρι

4:30 μ.μ. Καρναβάλι Τρίπολης

Έναρξη της παρέλασης των καρναβαλικών πληρωμάτων και αρμάτων από την Λέσχη αξιωματικών.
Διαδρομή : Λέσχη αξιωματικών– ΙΒ΄ - Κένεντυ και κατάληξη στην Πλ. Του Άρεως.
Στο τέλος της παρέλασης θα ξεφαντώσουμε με ένα τρελό-τρελό πάρτι.
Το Καρναβάλι παρουσιάζει ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντινίδης!

ΚΑΘΑΡΑ Δευτέρα 2/3

ΚΟΥΛΟΥΜΑ στην Αγ. Τριάδα στου Σέχι

Το καρναβάλι συμβολίζει και συνεχίζει μια αρχέγονη βακχική παράδοση προς τιμήν του Διονύσου με τις Μαινάδες και τους Σατύρους ενώ αναβιώνει ως τις μέρες μας έχοντας προσαρμοστεί και εκσυγχρονιστεί ώστε να απαντά και να αναδεικνύει τα προβλήματα αλλά και την επικαιρότητα της εποχής μας.

Στην Τρίπολη μες τα στενά
Τώρα το γλέντι αρχινά
Κι ανάβει και φουντώνει
Με τον παλιό καλό σκοπό
Θα γίνει χαλασμός πω, πω.
Να ξεχαστούν οι πόνοι.
Και συ καλή Ντρομπολιτσά
Έχεις λεβέντικα παιδιά
Έχεις το καύχημά σου
Γιατί στον κάθε μαχαλά
Όλοι τραγούδια λεν’ πολλά

Τραγούδι Αποκριών Τρίπολης, 20/03/1930

Απόκριες 2020 by Arcadiaportal.gr on Scribd


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Συγχαρητήρια στον υπεύθυνο φυλλαδίου για τις αναμνήσεις που μας ξύπνησε από την εποχή που η οδός Εθνικής Αντιστάσεως και η οδός Τάσου Σεχιώτη λέγονταν ΙΒ και Κένεντυ, αντίστοιχα. Κρίμα, μόνο, που αυτό συνέβη σε ΕΠΙΣΗΜΟ φυλλάδιο του ΔΗΜΟΥ Τρίπολης....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.