Τρίπολη - αντικαπνιστικός: Τσιγάρο... έξω για τους καπνιστές

Τρίπολη - αντικαπνιστικός: Τσιγάρο... έξω για τους καπνιστές

Νοέμβριος 11, 2019 - 12:05
5 σχόλια

Χθες το βράδυ διαπιστώσαμε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόστηκε στην πόλη μας. Σε μια σύντομη βόλτα το απόγευμα παρατηρήσαμε ότι δεν υπήρχαν τασάκια στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που σκεπάζονται -αν και σε κάποια καταστήματα τα τασάκια εμφανίστηκαν λίγο πριν από τις 20:00, παρά το γεγονός ότι και εκεί απαγορεύεται το κάπνισμα, καθώς οι χώροι αυτοί είναι κλειστοί από όλες τις πλευρές.

Η μεγάλη... έκπληξη όμως ήρθε αργότερα, όταν περπατήσαμε στις καφετέριες που αναμεταδίδουν αγώνες. Οι πόρτες κλειστές, μέσα καθαρός αέρας και ζέστη και οι καπνιστές έξω.

Οφείλουμε να παρατηρήσουμε, πάντως, ότι κάποια καταστήματα δεν είχαν μεριμνήσει να έχουν ένα τασάκι εκτός καταστήματος για να σβήνουν οι καπνιστές το τσιγάρο τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι κανόνες είναι για να τηρούνται. Μένει να δούμε αν η διαγωγή στην πόλη θα... εξακολουθήσει να είναι καλή. Στο κάτω-κάτω, είναι θέμα υγείας και πολιτισμού. Ακόμα, μένει να δούμε αν τα καταστήματα της πόλης μας θα ανοίξουν και από τις δύο πλευρές τους εξωτερικούς τους στεγασμένους χώρους -όπως προβλέπεται από τον Νόμο- προκειμένου να εξυπηρετούνται όσοι θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους και το τσιγάρο τους.

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Ας επισημανθεί ότι εδώ και δέκα χρόνια υφίσταται παρόμοια νομοθεσία που εφαρμόστηκε δειλά δειλά επι υπουργού υγείας Αβραμόπουλου και αφέθηκε να ξεφτίσει από τον διάδοχό του υπουργό ΓΑΠ Λοβέρδο που έκλεινε το μάτι στους καφετζήδες

"Σε κάποια καταστήματα τα τασάκια εμφανίστηκαν λίγο πριν τις 20:00". Ο κλασικός κουτοπόνηρος μακάκας Έλληνας, που νομίζει ότι κοροϊδεύει τους μηχανισμούς του κράτους και ότι αυτός είναι τετραπέρατος. Είναι ο ίδιος κλανόμαγκας ελληνάρας που αν συνέβαινε να γίνει έλεγχος και τον τσάκωναν να έχει τασάκια ενώ απαγορεύεται, θα έπεφτε γονυπετής και γονυκλινής και θα μιξόκλαιγε σαν τις χαζογκομενίτσες, για να μην του κόψουν πρόστιμο. Μέχρι και pipα θα τους έπαιρνε..

Εδώ και χρόνια προσπαθούμε να πάρουμε ανάσα και, ενώ υπάρχει νόμος του κράτους στην...Τριπολαρα τσιγαράκι φουλ. Δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Εγώ προσωπικά θα παίρνω την αστυνομία ανελέητα κάθε φορά που ανάβουν απροκάλυπτα τσιγάρο..... Φτάνει πια με την αλητεία!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.