Τρίπολη, απόκριες 1929, το πλήρωμα του «Βόλγα»...

Τρίπολη, απόκριες 1929, το πλήρωμα του «Βόλγα»...

Φεβρουάριος 16, 2020 - 12:02
2 σχόλια

Μια φωτογραφία 91 ετών, από το μακρινό 1929, αποδεικνύει ότι οι παλιοί Τριπολίτες ήξεραν να γιορτάζουν τις απόκριες. Η φωτογραφία από τη σελίδα Παλιέ φωτογραφίες και γραφικοί τύποι της παλιάς Τριπολιτσάς» απεικονίζει μια εύθυμη παρέα καρναβαλιστών, και μάλιστα με θέμα: «Καράβι ''Βόλγας''».

Η κυρία Τζίνη Αντωνίου σχολιάζει:

«Αποκριές 1929. Στη φωτογραφία διακρίνονται μασκαράδες οι περισσότεροι μέλη του πληρώματος του καρναβαλικού άρματος “καράβι Bόλγας” H παρέα του άρματος αυτού είχε συμφωνήσει να ντυθούν ναυτικοί. Λόγω της πιο καλής ενδυμασίας που είχε φτιάξει ο καπελάς Χρήστος Ανδριανόπουλος (διακρίνεται με το σπαθί) ανακηρύχθηκε ως ναύαρχος. Έκτοτε απέκτησε το παρατσούκλι “ναύαρχος”. Ο Χρήστος Ανδριανόπουλος είναι το ίδιο πρόσωπο με τον εκ των 3 ιδρυτών του ΣΕΤ και πρόεδρός του. Επίσης ο ίδιος υπήρξε ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης».


2 Σχόλια

Η φοβική Τρίπολη του σήμερα δεν επιτρέπει συλλογικές εκφράσεις παρά ατομισμό και μιζέρια.

14.29 Και η δική σου συμβολή στη "φοβική Τρίπολη του σήμερα" ποια είναι; Να γράφεις κακεντρεχή σχόλια και κατόπιν να αυτοϊκανοποιείσαι βλέποντάς τα αναρτημένα; Μακάκα με περικεφαλαία και χλαμύδα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.