Τρίπολη: Έλεγχοι κυκλοφορίας από την Αστυνομία σε πολλά σημεία της πόλης (pics)

Τρίπολη: Έλεγχοι κυκλοφορίας από την Αστυνομία σε πολλά σημεία της πόλης (pics)

Μάρτιος 23, 2020 - 13:00
5 σχόλια

Λειτούργησαν τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Τρίπολη, αφού σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου οι κίνηση στους δρόμους είναι μειωμένη.

Ελάχιστοι πολίτες περπατούν στο πεζοδρομημένο κέντρο, ενώ οι πλατείες Πετρινού και Άρεως είναι ερημικές. Οι πολίτες που ήθελαν να εξυπηρετηθούν στην Εθνική τράπεζα είχαν κάνει ουρά, τηρώντας πάντα τις απαραίτητες αποστάσεις.

Μία μέρα μετά την αυστηριοποίηση των μέτρων και την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων, οι πολίτες της Τρίπολης φάνηκαν έτοιμοι για αυτή την νέα καθημερινότητα, αφού όσοι ήταν απαραίτητο να κυκλοφορούν είχαν μαζί τους το αντίστοιχο αποδεικτικό κίνησης. Βέβαια υπήρξαν και οι «ανέτοιμοι» που σήμερα για πρώτη μέρα έλαβαν απλώς μία σύσταση από τα αρμόδια όργανα.

Κλιμάκια της Αστυνομίας από το πρωί έκαναν ελέγχους στα διερχόμενα οχήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος της μετακίνησης των πολιτών που επέβαιναν σε αυτά. Στην οδό Καλαβρύτων, λίγο μετά το ΔΑΚ όλα τα οχήματα που περνούσαν ελέγχονταν από αστυνομικό, το ίδιο σκηνικό και στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Σπάρτης, κοντά στον ΕΟΠΥΥ Τρίπολης.

Οι περισσότεροι είχαν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, εκτυπωμένα από την πλατφόρμα που ανακοινώθηκε χθες ή τις χειρόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις. Δεν έλειψαν βέβαια κι αυτοί που επέλεξαν να στείλουν μήνυμα (SMS) στον αριθμό 13033, δηλώνοντας τον λόγο μετακίνησής τους.

Στο κέντρο της πόλης επίσης οι αστυνομικοί έχοντας πάρει όλα τα μέτρα προφύλαξης, φορώντας γάντια και μάσκες, σταματούσαν τα διερχόμενα οχήματα και τους πεζούς ζητώντας τους τα απαραίτητα έγγραφα.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι κλιμάκια της Αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους όλο το 24ωρο, καθημερινά, σε ολόκληρη την πόλη έτσι οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες και «αδικαιολόγητες» μετακινήσεις.

Μην ξεχνάτε: Η υπευθυνότητα και η ατομική ευθύνη είναι τα  όπλα μας κατά του κορωνοϊού.

Έφη Καστραντά


5 Σχόλια

Να κάνουν βόλτες οι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ και στους περιφερειακους δρομους της πόλης μας,διότι κάποιοι καταλαβαίνουν ότι με την αιτία της σωματικής άσκησης μπορούν να ανταλλάσσουν επισκέψεις σε φιλικά σπίτια,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΔΕΙΑ

Παρα την απαγορευση μετακινησης, η εξοδος των πολιτων σημερα εχει αυξηθει σε συγκριση με χθες. Ολοι αυτοι εχουν ελεγχθει και εχουν παραμεινει εξω τον απαιτουμενο χρονο;;;;;

Ξυπνήστε ρεεεεεε ,μην τσιμπάτε με την χούντα που πάνε να περάσουν ,βάλτε το λίγο σας μυαλό να δουλέψει επιτέλους ρεεεεεεε

Και εγώ διαπιστώνω επίσης αυξημένη κίνηση σε σχέση με χθες. Πρόταση: Από τα 150 € τα 120 στην υγεία τα 30 € στον αστυνομικό που βάζει το πρόστιμο.

Μένω μέσα, προσέχω την υγεία των δικών μου και των οικείων μου, δεν μετακινούμαι άσκοπα και ακολουθώ πιστά τις οδηγίες. Τόσο δύσκολο είναι για κάποιους να το καταλάβουν;; πρέπει να πεθάνει δικός τους άνθρωπος για να συνειδητοποιήσουν τί συμβαίνει;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.