Τρίπολη: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση καταδικάστηκε ο συζυγοκτόνος του Σοφικού Κορινθίας

Τρίπολη: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση καταδικάστηκε ο συζυγοκτόνος του Σοφικού Κορινθίας

Οκτώβριος 16, 2018 - 20:17
0 σχόλια

Συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Τρίπολης την Τρίτη 16 Οκτωβρίου για την υπόθεση δολοφονίας στο Σοφικό Κορινθίας, με δράστη έναν ηλικιωμένο ο οποίος σκότωσε τη σύζυγό του χτυπώντας την με σφυρί και έπειτα την έθαψε στο κοιμητήριο της περιοχής ενώ λίγες μέρες μετά δήλωσε ότι εξαφανίστηκε.

‘Ύστερα από αρκετές ώρες συνεδρίασης το δικαστήριο επέβαλε την ποινή των δεκάξι χρόνων και των τριών μηνών κάθειρξης στον 72χρονο συζυγοκτόνο, ο οποίος όπως ανέφερε η απόφαση, έκανε τον φόνο από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι εν βρασμώ.

Κατά την διάρκεια της δίκης ο 72χρονος απολογήθηκε ομολογώντας ότι σκότωσε την σύζυγό του καθώς, όπως ανέφερε, 47 χρόνια υπέφερε μαζί της.

Είχαμε εντάσεις, λογομαχίες, αλλά εγώ δεν ήθελα να τη χωρίσω, την  αγαπούσα το κέρατό μου

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και μέλη της οικογένειάς του κατηγορούμενου καθώς και τα παιδιά του, τα οποία πήραν το μέρος του πατέρα τους, γεγονός που εξόργισε τον εισαγγελέα, αφού κατά την εισήγησή του ανέφερε ότι σήμερα δεν δικάζεται το θύμα αλλά ο κατηγορούμενος που σκότωσε την γυναίκα του.

Αφού κατέθεσαν όλοι οι μάρτυρες, τον λόγο έλαβε ο εισαγγελέας ο οποίος εισηγήθηκε την ενοχή του 72χρονου αναφέροντας ότι το θύμα κατέληξε σφαγμένη και άδοξα χωμένη.

Ο εισαγγελέας παρά τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής, στάθηκε στο σημείο της απολογίας του, οπού αναφέρθηκε η διαλογική συζήτηση μεταξύ του ανδρόγυνου.

Ο φόνος με μαχαίρι είναι ένας φρικτός θάνατος γιατί ο δράστης έχει επαφή με το θύμα

Όπως υποστήριξε κατά την απολογία του ο 72χρονος  ύστερα από μια λογομαχία που είχε με την σύζυγό του, εκείνη του ζήτησε να την πάει στο σταθμό του τρένου για να φύγει.

«Δεν βλέπω έναν άνθρωπο που έχει πάθει μπλακ-άουτ» επεσήμανε ο εισαγγελέας.

Έπειτα μίλησε για το χρονικό του φόνου, σημειώνοντας ότι ο κατηγορούμενος πήρε το σφυρί και θρυμμάτισε το κρανίο του θύματος με πολλαπλά χτυπήματα, μένοντας στο γεγονός ότι ο 72χρονος ενώ είχε ρίξει το θύμα στο έδαφος συνέχισε με ένα νέο χτύπημα στην καρδιά.

Αυτό δείχνει οργή και κανένας άνθρωπο, έκτος από τους πληρωμένους δολοφόνους, δεν δρα ψύχραιμα στις παραπάνω πράξεις

Ο εισαγγελέας στάθηκε και στο γεγονός ότι ο 72χρονος ύστερα από τον επιθανάτιο ρόγχο της συζύγου του, πήγε και την έσφαξε, ενώ ήδη της είχε σπάσει το κρανίο τονίζοντας ότι αυτό θέλει ψυχική δύναμη και είναι δείγμα μίσους και οργής.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στον τρόπο που έδρασε ο 72χρονος ύστερα από τον φόνο, καταστρώνοντας το σχέδιο για να κρύψει το πτώμα και να συγκαλύψει το έγκλημα.

Όπως υποστήριξε ο εισαγγελέας ο 72χρονος κατά την απολογία του στο δικαστήριο δεν έδειξε ότι είναι συντετριμμένος, αλλά όπως ο ίδιος αντιλήφθηκε, έδειξε μετανιωμένος και το κλάμα του ήταν συνέχεια του φόβου και της ντροπής για την πράξη του.

Κλείνοντας ο εισαγγελέας ανέφερε ότι είναι πεπεισμένος πως ο κατηγορούμενος διέπραξε ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επίσης του απήγγειλε κατηγορίες για την χρήση όπλου και την παράνομη κατοχή του μαχαιριού, καθώς και για την ψεύτικη υπεύθυνη δήλωση που υπέβαλε για την εξαφάνιση της συζύγου του.

Τέλος, ο δικηγόρος υπεράσπισης κ. Θανάσης Γκίκας, προσπάθησε να αποκρούσει τις κατηγορίες που εισηγήθηκε ο εισαγγελέας, επισημαίνοντας ότι ο δράστης έπραξε εν βρασμώ ψυχής και ότι από τα στοιχεία δεν προκύπτει ότι είχε προμελετήσει το έγκλημα, καθώς όπως σημείωσε ο θάνατος του θύματος επήλθε από τα χτυπήματα στο κεφάλι και όχι από το μαχαίρι και την σφαγή.

Υποστήριξε ότι ο 72χρονος αιφνίδια οργίστηκε , αγανάκτησε και θόλωσε το κεφάλι του υπενθυμίζοντας τον πρότερο έντιμο βίο του κατηγορούμενου. Όσον αφορά για την πράξη συγκάλυψης του εγκλήματος ο δικηγόρος επεσήμανε ότι ο δράστης όντας ταραγμένος αποφάσισε να τοποθετήσει το άψυχο σώμα του θύματος στον οικογενειακό τάφο.

«Δεν είναι εγκληματίας» είπε κλείνοντας ζητώντας από το δικαστήριο να καταδικάσει για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής τον 72χρονο συζυγοκτόνο.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η ποινή των 16 χρόνων και των 3 μηνών που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της Έφεσης.

Έφη Καστραντά
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.