Τρίπολη: Μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης στον καιρό του κορωνοϊού (pics)

Τρίπολη: Μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης στον καιρό του κορωνοϊού (pics)

Μάρτιος 28, 2020 - 10:43
9 σχόλια

Η πολυκατοικία στην οποία ζω, κατοικείται κυρίως από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, που δεν έχουν εκτυπωτή σπίτι τους, που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο παρά μόνο για να κάνουν κλήσεις.

Κάποιοι ζουν μόνοι τους, οι δικοί τους άνθρωποι είναι μακριά. Πρέπει να μείνουν σπίτι, αλλά πρέπει να φροντίσουν και τον εαυτό τους. Να ψωνίσουν, να προμηθευτούν τα απαραίτητα από το φαρμακείο, να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Χθες το απόγευμα, λοιπόν, στα γραμματοκιβώτια της πολυκατοικίας μας, κάποιος συγκάτοικος είχε αφήσει φόρμες βεβαίωσης κατ' εξαίρεση μετακίνησης πολιτών, το «πάσο» μας, δηλαδή για την κυκλοφορία μας στην πόλη.

Μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης στον καιρό του κορωνοϊού που διευκολύνει έστω λίγο την καθημερινότητα των ενοίκων μεγαλύτερης ηλικίας.

Μια πράξη φροντίδας σε δύσκολους καιρούς.

Γαλανιάδη Εύα

 

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Επειδή τυγχάνει να ξέρω την ευαισθησία σας για τους ανήμπορους και ότι ξέρετε από φροντίδα προς τους γηραιότερους, μπράβο σας, κυρια Γαλανιαδη.

τα ΚΕΠ λειτουργουν? εκει πρεπει να εχουν βγαλει ωστε να παιρνει οποιος δεν εχει εκτυπωτη .

Ωραία, αλλά δεν πρέπει να ενθαρρύνονται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να βγαίνουν έξω. Το σωστό είναι να ζητούν βοήθεια από τους νεότερους σε ηλικία.

Κολοκύθια. Ρωτήστε τους τι βοήθεια και τι ψώνια χρειάζονται και βγείτε οι νεώτεροι να τα κάνετε. Αυτό είναι βοήθεια

@10:57 και μέχρι τα ΚΕΠ πως θα πάει; Αφού χρειάζεται δήλωση/βεβαίωση για να είσαι έξω.

Υπάρχουν και νεότεροι που δεν έχουμε εκτυπωτη, ή αλλοδαποί κλπ που δεν έχουν υπολογιστή ή ευχέρεια να βρουν τέτοιο έντυπο

Αγαπητέ 11:54, τουλάχιστον αυτός κάτι έκανε (τύπωσε χαρτί κλπ), όσο για εσένα ευχαριστούμε για την μεγάλη σου συνεισφορά με τη σπουδαία σου συμβουλή τη σαλονάτη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.