Τρίπολη: Προσλήψεις για τα θερινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης

Τρίπολη: Προσλήψεις για τα θερινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης

Ιούνιος 20, 2019 - 15:09
0 σχόλια

Στην πρόσληψη προσωπικού με δίμηνο απασχόληση για κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών αναγκών στο ΝΠΔΔ του Δ. Τρίπολης για την λειτουργία θερινών τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έτους 2019, θα προχωρήσει το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης.

Το ΔΣ είχε αποφασίσει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Τρίπολης για την υλοποίηση του προγράμματος για την δημιουργική απασ-χόληση παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ανάπτυξη δράσεων για τη λήψη μέτρων εναρμόνισης επαγ-γελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων και με στόχο :

α) Τη διευκόλυνση της απασχόλησης ευπαθών ομάδων γυναικών αλλά και του συνόλου των εργαζομένων γυναικών στα όρια του Δήμου Τρίπολης
β) Την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες, στις οποίες οι μητέρες εργάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με μελέτη της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού και το Σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης για την λειτουργίας της όπως αυτό εκπονήθηκε από τη Δ/νση Προγραμματισμού του Δήμου και με την υπ αρ 379/2019 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρίπολης με την οποία εγκρίνει την Προγραμματική Σύμβαση όπως αναλυτικά αναφέρεται και στη συνημμένη εισήγηση και χρηματοδοτεί ο Δήμος Τρίπολης το ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης με το ποσό των 7.000,00€ για την υποστήριξη των υποδομών του προγράμματος αυτού. Η μισθοδοσία των προσληφθέντων υπαλλήλων είναι με αντικαταβολή αφού οι πιστώσεις προέρχονται από την καταβληθείσα οικονομική συμμετοχή των παιδιών.

Η δράση αφορά λειτουργία πέντε (6) τμημάτων των 20 ατόμων στο κτίριο του 11ου Δημοτικού Σχολείου της Τρίπολης, έπειτα από συνεννόηση με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας. Σε περίπτωση μεγαλύτερης ζήτησης τα τμήματα για τη φετινή χρονιά δεν μπορούν να υπερβούν τα έξη (6) ενώ σε περίπτωση που η τελική ζήτηση είναι χαμηλότερη, θα λειτουργήσουν λιγότερα τμήματα από τα προβλεπόμενα, και θα προσληφθούν όσοι εργαζόμενοι απαιτούνται για την λειτουργία των τμημάτων που θα δημιουργηθούν, ώστε να συμπληρώνεται πλήρες ωράριο για κάθε απασχολούμενο. Στην περίπτωση που οι αιτήσεις και η πραγματική ζήτηση δεν φθάσει τουλάχιστον στον αριθμό των 100 συμμετεχόντων το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί. Ήδη έχουν εγγραφεί 128 νήπια και έχουν εισπραχτεί για το μήνα Ιούλιο 6.610,00€ και για το μήνα Αύγουστο θα εισπραχτεί αντίστοιχο ποσό ώστε οι συνολικά εισπραχθείσες πιστώσεις καλύπτουν την μισθοδοσία του προσωπικού που θα απαιτηθεί για την λειτουργία των ΚΔΑΠ.

Τα θερινά αυτά τα τμήματα θα λειτουργούν από 01-07-2019 έως 29-08-2019, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρα 07.00-16.00 και αποσκοπούν στην αξιοποίηση και στο σωστό επιμερισμό του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία , διαπαιδαγώγηση και άλλες δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ψυχοσωματική τους υγεία και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα απασχολούνται, με ειδικούς σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορό, γυμναστική, αθλοπαιδιές κ.λ.π. Στο τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιείται "τελετή λήξης", κατά την οποία όλοι οι μαθητές και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσιάζουν τις εργασίες τους, καθώς και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, μουσικοχορευτικές και γυμναστικές ασκήσεις.

Η υλοποίηση του προγράμματος απαιτεί πρόσληψη 6 ατόμων με ειδικότητες:
1.΄Ενα (1) ΠΕ Παιδαγωγό (Δημοτικής Εκπαίδευσης),
2. Δύο (2) ΠΕ Γυμναστές,
3. Ένα (1) ΠΕ Εικαστικό και ελλείψει αυτού ΠΕ Παιδαγωγό (Δημοτικής Εκπαίδευσης).
4. Ένα (1) ΠΕ Θεατρολόγο και ελλείψει αυτού ΠΕ Παιδαγωγού (Δημοτικής Εκπαίδευσης)
5.Ένα (1) ΠΕ ή (ΤΕ) Μουσικών και ελλείψει αυτού ΠΕ Παιδαγωγό (Δημοτικής Εκπαίδευσης)

Η πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του Νόμου 3584/2007 για δύο μήνες και δεν θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες άλλων υπηρεσιών του Δήμου με αντικαταβολή.

Οι προσληφθέντες θα απασχολούνται αποκλειστικά και πλήρως στη λειτουργία της δομής και η πρόσληψή τους θα έχει χαρακτήρα εποχικό, ενώ θεωρείται και κατεπείγουσα λόγω του συγκεκριμένου σύντομου διαστήματος της απασχόλησης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.