Τρίπολη: Τραπεζοκαθίσματα μαζεύονται τα ράφια αδειάζουν (pics)

Τρίπολη: Τραπεζοκαθίσματα μαζεύονται τα ράφια αδειάζουν (pics)

Μάρτιος 13, 2020 - 20:38
5 σχόλια

Πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που δείχνουν να έχουν πάρει αψήφιστα τα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τρίπολη και με σύμμαχο την καλοκαιρία, κατέκλυσαν τις καφετέριες και τα εστιατόρια, παρά τις εκκλήσεις του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή των χώρων εστίασης.

Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Μαρτίου ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού από τον λοιμωξιολόγο κ. Τσιόδρα και έτσι κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα μπαρ και οι καφετέριες. Όλη η εστίαση, εκτός delivery και take away, οτιδήποτε έχει καθίσματα.

Οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαιρουμένων των ανοιχτών χώρων άθλησης για μεμονωμένη άθληση. Τα κέντρα αισθητικής.

Στην Τρίπολη αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που από το βράδυ της Παρασκευής, μάζεψαν τα τραπεζοκαθίσματα και έβαλαν λουκέτο.

Το αδιαχώρητο επικράτησε στα σουπερ μάρκετ αφού ο κόσμος έσπευσε να προμηθευτεί τα απαραίτητα προϊόντα.

Μακαρόνια, αλεύρι, ρύζι, ζάχαρη, σάλτσες, αλλά και απορρυπαντικά, χαρτιά υγείας, χλωρίνες, σερβιέτες εξαφανίστηκαν από τα ράφια, κάνοντας προφανώς ρεκόρ πωλήσεων.

Ελλείψεις παρουσιάζονται στα προϊόντα, όπως χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά τζελ και σαπούνια.

Ο Υφ. Ανάπτυξης και Εμπορίου Νίκος Παπαθανάσης συνιστά ψυχραιμία στις αγορές

 


5 Σχόλια

Απάνω που πήγαν να ρεφαρουν οι καφετέριες έκλεισαν. Η φλόγα δεν έφτασε ποτέ στην πόλη μας, χιόνια δεν είχαμε να απολαύσουμε σνοου βολλευ, γιορτές δεν είχαμε καρναβάλι δεν είχαμε, κοίτα να δεις που ούτε ο κορονοιος δεν θα μας θέλει, σε αυτή την πόλη. Και φυσικά να μην έρθει γιατί θα την βάψουμε άσχημα. Καλή θητεία να έχετε βρε τυχερουληδες.

Παρασύρετε τον κόσμο να πάει στα ΣΜ μ' αυτά που γράφετε ! Ούτε συνωστισμός ούτε πανικός υπάρχει ! Και χθες και σήμερα η κίνηση στα μεγάλα ΣΜ της πόλης , ήταν όπως τις υπόλοιπες ημέρες με ίσως μια ελαφρά περισσότερη και τίποτα άλλο ! Δεν ξέρω πού βρήκατε αυτές τις φωτό ή πού ανακαλύψατε τα ...άδεια ράφια !!! Μη γράφετε υπερβολές γιατί δεν συμβάλετε σε τίποτα θετικό σ΄ αυτές τις κρίσιμες στιγμές ..... (και πιστεύω να δημοσιεύσετε αυτή τη φορά το σχόλιο μου , όσο κι' αν σας εκθέτει..)

1ον. Τα σούπερ μάρκετ ήταν γεμάτα κόσμο, περισσότερο από ένα συνηθισμένο Σάββατο. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα το "πληρώσουμε" τις επόμενες 10-14 ημέρες. 2ον. Εκτός από τα σούπερ μάρκετ, ΠΑΝΤΟΥ βλέπεις στην πόλη ανεύθυνες συμπεριφορές. Είδα άτομα σε καφέ "take-away" να συνωστίζονται και να τα λένε σε πολύ κοντινή απόσταση, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μετά θα πάνε σπίτι τους και θα κολλήσουν τους γονείς τους. Πιθανόν να μην τους συμπαθούν. Ή αυτό ή είναι απλά ηλίθιοι. Πιθανόν και τα δύο. Στους σούπερ μάρκετ τα ίδια. Κους-κους από κοντά, σχεδόν κανένας με γάντια, πάρα πολλοί ηλικιωμένοι...

Ο συγκεκριμένος ιός έχει τεράστια μεταδοτικότητα και δεν αρκούν υψηλές θερμοκρασίες για να εξαφανιστεί. Χρειάζονται δρακόντεια μέτρα. Ο κόσμος θα το καταλάβει μόνο όταν γνωστοί του θα αρχίσουν να επισκέπτονται το Παναρκαδικό. Θα δουν τότε και οι μικρότεροι τι "ωραία φάση" είναι μια πνευμονία σε κατάσταση πανδημίας. Αν είχαν λίγο μυαλό θα άκουγαν αυτά που λένε οι γιατροί στην Ιταλία. Υπάρχει διασωληνωμένος ακόμα και 20 ετών...Για το ότι δεν σκέφτονται τους συγγενείς τους, δεν έχω κάποια κουβέντα να πω πέρα από αυτό που είπα και πριν. Απλά είναι ηλίθιοι.

Πήγα σήμερα 11:00 - 12:00 σε δυο σούπερ μάρκετ της πόλης και είχαν πολύ λιγότερο κόσμο από τις καθημερινές. Όσο για τα ράφια ήταν τίγκα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.