Τσιαμούλος: Οι θέσεις του για παιδεία, πολιτισμό και αθλητισμό

Τσιαμούλος: Οι θέσεις του για παιδεία, πολιτισμό και αθλητισμό

Μάιος 21, 2019 - 17:50
2 σχόλια

Η προοπτική ενός τόπου στηρίζεται στην παιδεία και στον πολιτισμό του. Η παιδεία δημιουργεί πολιτισμό και ο πολιτισμός είναι αυτό που μας ενώνει βαθιά με τις ρίζες του τόπου μας.

▶ Τουριστική αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς του Δήμου με την δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών για το σύνολο του αρχαιολογικού πλούτου του Δήμου μας.
▶ Σχεδιασμός και δημιουργία Μουσείου Αγώνα του1821, αξιοποιώντας όλες τις γνώσεις και τις προσωπικότητες τριπολιτσιώτικης καταγωγής παγκοσμίου βεληνεκούς – δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής για τα μνημεία του 1821 και την ελληνική επανάσταση.
▶ Επαναλειτουργία της τουριστικής επιτροπής του Δήμου.
▶ Διεκδίκηση κτηνιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Λεβίδι.
▶ Δημιουργία Διεθνούς Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης.
▶ Δημιουργία Δικτύων Κοινωνικής Προστασίας (θεσμοθέτηση κοινωνικού φροντιστηρίου για την ανακούφιση των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και τη στήριξη των μαθητών του Δήμου μας κ.α.)

▶ Ενεργοποίηση και αξιοποίηση των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας.
▶ Θεσμοθέτηση αθλητικών δράσεων (φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων όλων των αθλημάτων(πανελλήνιοι και ευρωπαϊκοί αγώνες) στον Δήμο μας.
▶ Παρεμβάσεις βελτίωσης σχολικών εγκαταστάσεων - υποδομές.
▶ Δημιουργία αποκριάτικου καρναβαλιού για μικρά παιδιά.
▶ Επαναφορά του παλιού καρναβαλιού στην Τρίπολη και στα χωριά, με εθελοντικές ομάδες οργάνωσης.

✅ Πλαίσιο προτάσεων για την στήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες και ευάλωτων ομάδων πληθυσμού:
▶ Ενίσχυση προσβασιμότητας.
▶ Αξιοποίηση εθελοντικής βοήθειας - συνοδείας.
▶ Κατασκευή Κέντρου Απασχόλησης και Ψυχαγωγίας.
▶ Εργαστήριο Δημιουργικότητας και Καινοτομίας. Ο Δήμος γίνεται ένα πρωτοποριακό πιλοτικό εργαστήριο και ωφελείται από τις νέες ιδέες, ανθρώπων έως 30 ετών, στους οποίους δίνεται η ευκαιρία και τα κίνητρα ανάπτυξης, παρουσίασης και εφαρμογής μιας δικής τους καινοτόμου πρότασης μέσα στα όρια του Δήμου.


2 Σχόλια

Επαναφορά Καρναβαλιού κατι που πήγε ο Παυλής Τζιούμης στο Κακούρι και δεν έχουμε τίποτα. Αλλα καρνάβαλους πολλούς απο αυτούς

Νίκο άσε αυτούς μας χόρτασαν λακκούβες και αδέσποτα ,έχουμε μια πόλη στοιχειωμένη ,μια πόλη που δεν υπάρχει στο χάρτη μια από τις τελευταίες πόλεις .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.