Το ξεχασμένο Castello della Estella στο Παράλιο Άστρος (pics)

Το ξεχασμένο Castello della Estella στο Παράλιο Άστρος (pics)

Μάιος 24, 2020 - 10:15
0 σχόλια

Εικόνες ντροπής αντικρίζει ο επισκέπτης που δεν αρμόζουν στην ιστορία του «στολιδιού» του Παραλίου Άστρους. Αναφερόμαστε στο Castello della Estella ή το Κάστρο του Αστεριού, που δεσπόζει στο Νησί του Παραλίου Άστρους από το 1265. Πρόκειται για έναν αρχαιολογικό και ιστορικό χώρο, και ως τέτοιο, θα έπρεπε να αποτελεί τη ναυαρχίδα για την προσέλευση επισκεπτών και τουριστών όλο τον χρόνο.
Δυστυχώς, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. 

Από εκείνους τους επισκέπτες που πραγματοποίησαν τον «άθλο» να επισκεφτούν το κάστρο αυτές τις μέρες, αρκετοί ήταν αυτοί που αποχώρησαν, αφού αντίκρισαν εικόνες που δεν τιμούν τον ιστορικό αυτό χώρο. Το μονοπάτι που οδηγεί προς το κάστρο είναι γεμάτο χορτάρια και πέτρες, στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και εντός του κάστρου το ύψος των χορταριών έχει φτάσει σε πολλά σημεία το ένα μέτρο...

Κάθε επισκέπτης  αντί να απολαύσει και να ευχαριστηθεί τη μοναδική θέα, ρισκάρει ακόμα και την ακεραιότητα της υγείας του...

Λέμε ότι θέλουμε τουριστική ανάπτυξη. Λέμε ότι θέλουμε να αναδείξουμε την πλούσια αρχαιολογική και ιστορική μας κληρονομιά. Λέμε ότι οι καλύτεροι διαφημιστές του τόπου μας είναι οι επισκέπτες.

Και τι θα διαφημίσουν, δηλαδή; Την άγρια χλωρίδα που έχει καλύψει τα πάντα;

Επειδή με το λέγε - λέγε, ουδείς πείθεται, ας αναλάβουν έργο οι αρμόδιοι.

 

astrosnews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.