Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης ζημιών στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης (pics)

Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης ζημιών στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης (pics)

Ιούλιος 19, 2019 - 11:00
3 σχόλια

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Το Μουσικό σχολείο Τρίπολης του οποίου η παράδοση του έγινε τον Απρίλιο του 2015, τον Ιανουάριο του 2017 είχε πλημμυρίσει η αίθουσα εκδηλώσεων (Δείτε ΕΔΩ), με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις των μαθητών να πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Τον Οκτώβριο του 2018 ο δήμος Τρίπολης είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΣΤΙΣ 04-01-2017» (Δείτε ΕΔΩ).

Όπως δημοσίευσε ο διευθυντής του σχολείου Βασίλης Μπιστόλας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα.

Το έργο περιλαμβάνει τις Οικοδομικές και H/M εργασίες αποκατάστασης του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, λόγω καταστροφών εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, παγετού και πλημμύρας, τον Ιανουάριο του 2017. Οι καταστροφές λόγω εισροής μεγάλου όγκου νερού, διαπιστώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Ειδικότερα, θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

Α. Οικοδομικές Εργασίες

1.Καθαιρέσεις –Αποξηλώσεις

2.Τοιχοποιίες -επιχρίσματα

3.Κατασκευές ξύλινες και μεταλλικές

α) Ξύλινες κατασκευές στην σκηνή

β) Μεταλλικές κατασκευές σε τοιχοπετάσματα και ψευδοροφές

4.Λοιπά τελειώματα

α) Χρωματισμοί

β) Μονώσεις

γ) Μαρμαρικά

δ) Υαλοπίνακες

ε) Στοιχεία εξοπλισμού

Β. Η/Μ εργασίες

-Πλήρης αποξήλωση και αποσύνδεση υπαρχόντων φωτιστικών ψευδοροφής και τοιχοπετασμάτων μετά προσοχής για επαναχρησιμοποίηση τους.

-Πλήρης συντήρηση και επανατοποθέτηση τωνσυντηρημένωνφωτιστικών και όπου απαιτείται η αντικατάστασή τους με νέα.

-Πλήρης αποξήλωση των ανιχνευτών καπνού, αεραγωγών και περσίδων εξαερισμού μετά προσοχής για επαναχρησιμοποίηση τους και συντήρηση αυτών. Πριν την αποξήλωση της παλιάς ψευδοροφής και ενώ το σύστημα πυρανίχνευσης είναι ακόμα συνδεδεμένο, θα γίνει δοκιμή για τον έλεγχο της λειτουργίας αυτού. Σε περίπτωση μη λειτουργίας της πυρανίχνευσης θα αποκατασταθεί η βλάβη, θα αντικατασταθούν τα τυχών κατεστραμμένα υλικά με νέα όμοια με τα υπάρχοντα. Στην συνέχεια μετά την τοποθέτηση της νέας οροφής θα διανοιχθούν στις κατάλληλες θέσεις οπές στην οροφή ώστε να επανασυνδεθούν οι περσίδες με τους αεραγωγούς και το σύστημα πυρανίχνευσης.

-Πλήρης αποξήλωση διακοπτών φωτισμού, φωτιστικών ασφαλείας, πίνακα συναγερμού, σειρήνας συναγερμού και λοιπών ηλεκτρολογικών σημείων, μετά προσοχής για επαναχρησιμοποίηση τους και επανατοποθέτηση αυτών στηνκαινούρια γυψοσανίδα.

-Πλήρης σύνδεση και τοποθέτηση των υπαρχόντων ηχείωνστο χώρο

-Πλήρης τοποθέτηση και σύνδεση, σε υφιστάμενες βάσεις,6 τεμαχίων θεατρικών προβολέων εσωτερικού χώρου.

-Πλήρης τοποθέτηση ηλεκτρικού πίνακα, στο καμαράκι που βρίσκεται η κονσόλα φωτισμού και σύνδεση τουμε τον ηλεκτρικό πίνακα που βρίσκεται στον χώρο της αίθουσας του αμφιθεάτρου.

-Πλήρης τοποθέτηση σωλήνας πολυπροπυλενίου (PP-R) πράσινου χρώματος κάτω από την ψευδοροφή Φ25Χ4,2mm, εμφανή, μετά του χρωματισμού αυτής για την υδροδότηση των τουαλετών.

-Πλήρης τοποθέτηση 6 (έξι) φωτιστικών LEDSPOT μικρής ισχύος και φωτεινής απόδοσης (τρίααριστερά και τρίαδεξιά), για την σήμανση της όδευσης στα σκαλοπάτια, στο πάνω μέρος του αμφιθεάτρου.

-Συντήρηση και έλεγχος σωστής λειτουργίας της κλιματιστικής μονάδας (αντλία θερμότητας) και του εξαερισμού στην αίθουσα του αμφιθεάτρου.

-Τοποθέτηση μόνωσης σεόλες οι σωληνώσεις,που συνδέονται με την αντλία θερμότητας και τον εξαερισμό της αίθουσας και είναι εκτεθειμένες στον παγετό

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Καινούργιο σχολείο και έβγαλε προβλήματα (και όχι μόνο αυτά) μέσα στα 2 πρώτα χρόνια. ΔΕΝ έχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ εγγύηση το έργο; ΔΕΝ πρέπει ο εργολάβος να το πληρώσει; ΓΙΑΤΙ πάλι το πληρώνουμε εμείς;

Η πολλή δημοκρατία μας έφαγε... ας τόλμαγε κάποιος να το κάνει αυτό το έργο επί χούντας.... Μέσα σε 2 χρόνια καταστράφηκε το έργο και δεν άνοιξε μύτη.. Ελλάς το μεγαλείο σου..

Ποιος το παρέλαβε; Ο εργολάβος πρέπει να το αποκαταστήσει και ο μηχανικός που έκανε την παραλαβή να πάει φυλακή.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.