Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Νέα Ερυθραία: Όλα τα παλιά και νέα spots που αξίζει να επισκεφτείς στη...σίγουρη μετοχή των Βορείων!

16 Ιανουαρίου 2013
Νέα Ερυθραία:  Όλα τα παλιά και νέα spots που αξίζει να επισκεφτείς στη...σίγουρη μετοχή των Βορείων!

Νέα Ερυθραία: Κάθε φέτος και καλύτερα!

Aν πέρσι αποκαλούσαμε την Ν. Ερυθραία, σαν το «next best thing των Βορείων», φέτος μιλάμε για μια πραγματική επέλαση! H περσινή «κρυμμένη» πιάτσα, φέτος υποδέχτηκε πάνω από 10 νέες αφίξεις που άλλαξαν εντελώς το χάρτη της προκαλώντας κυκλοφοριακό τα βράδια και δημιουργώντας αφορμή για ξενύχτι μέχρι αργά, στην πάλαι ποτέ ήσυχη γειτονιά...

Κάπου 12 μήνες πριν, όλοι συζητούσαν για μια «νέα πιάτσα», για συνωστισμό στα στενάκια της Στροφυλίου, για bar που θυμίζουν τη Νάουσα της Πάρου και άλλα δημοσιεύματα γραπτά και διαδικτυακά που έκαναν τη Νέα Ερυθραία να αναχθεί στη... σφαίρα του μύθου! Η πάλαι ποτέ «μεταβατική γειτονιά» κάπου πριν την Εκάλη και μετά την Κηφισιά, απέκτησε - δικαιωματικά- τη δική της θέση στο χάρτη.

Το Low bar ήταν ο «πρωτοπόρος» της διασκέδασης που στη μικρή μπάρα του κατάφερε να στριμώξει όλους εκείνους που έψαχναν εναλλακτική στο στυλιζαρισμένο ύφος της Κηφισιάς. Καλοφτιαγμένα cocktails, κυριακάτικα απογευματινά Parties και χαλαρό ύφος που παρέπεμπε σε Κυκλαδονήσι δημιούργησαν συνωστισμό στα πεζούλια. Το κοινό που θα «αναγκαζόταν» υπο άλλες συνθήκες να κατέβει Καρύτση, Χαλάνδρι, Κολωνάκι για το ποτό του, πλέον είχε τη δυνατότητα να βρει την παρέα λίγα μόλις λεπτά από το σπίτι του.

Δίπλα, το Backstreet bar (φέτος μετονομάστηκε σε Persona) ακολούθησε με ελαφρώς πιο rock χαρακτήρα και γήινες αποχρώσεις. Φυσικά ευνόησε και η παρουσία του Mucca που σαν... γευστικός φάρος του περσινού χειμώνα μας έκανε - παρά το τσουχτερό κρύο- να στριμωχτούμε κάτω απ΄τις σόμπες στον πεζόδρομο για τις γεύσεις της... ασπρόμαυρης χαρακτηριστικής αγελαδίτσας! Εκεί η Nutella, το Ferrero Rocher, το Tiramisu και η Panacotta είχαν αφοπλιστική γεύση, φτιαγμένα με συνταγή μυστική από Ιταλίδα γιαγιά και φρέσκο γάλα να κυλάει στο στόμα με κάθε γλυψιά! Φέτος μάλιστα που προστέθηκε και το frozen yogurt είναι ακόμα ένας λόγος να το επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά!

We live

Πλέον η άλλοτε «κρυμμένη» και προφυλαγμένη απ΄το εμπορικό κέντρο- φωλιά διασκέδασης της Στροφυλίου έχει επεκταθεί τόσο που είναι «ορατή» και απ΄το δρόμο. Πιάτσα ταξί προστέθηκε για να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης, αλκοοτέστ τα Σάββατα, λες να δούμε και Μultiplex σύντομα; To ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πιάτσας είναι ότι κάθε μαγαζί διατηρεί τα ιδιαίτερα στοιχεία του, ενώ παράλληλα ενσωματώνεται σε ένα κοινό παρείστικο «σώμα» επιχειρήσεων όπου επικρατεί το «η ισχύς εν τη ενώσει» και ευνοεί το bar hopping ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες. Μάλιστα μέχρι κάποια συγκεκριμένη ώρα, θα ακούσεις να παίζουν όλα την ίδια μουσική, κάτι που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο για την Αθηναική σκηνή δημιουργώντας εντύπωση ενός κοινού bar πολυχώρου. Έτσι αν είσαι λάτρης του Industrial design και προτιμάς house ήχους αλλά και το κυριακάτικο ελληνικό πάρτυ με λουλουδοπόλεμο μέχρι πρωίας, «Αι ντι μάλε», θα πας στο all day bar We Live. Το επίσης νέο Deck, λίγο πιο ψηλά από την κεντρική πλατεία, χαρακτηρίζεται κι αυτό από βιομηχανική αισθητική ενώ τις κυριακές υπάρχει Live ελληνικό πρόγραμμα. Στο λευκό και λιλιπούτειο Puerto, (ανοίγει μετά τις 20:30) θα πιείς cocktail κάπου ανάμεσα... Σκιάθου και Πάρου! Το - όνομα και πράγμα - Nisi στη γωνία της πιάτσας με την όμορφη μπάρα και το house άγγιγμα, επιμένει και αυτό ελληνικά τις Κυριακές. Ακριβώς δίπλα το Hole Bar έχει πιο... after χαρακτήρα, έτσι μετά τις 5:00 το πρωί σίγουρα θα έχεις πολλά να κάνεις εδώ κάτω από την κατάλευκη μυκονιάτικη καλαμωτή του! Το Mini bar ακριβώς δίπλα, θα σε κερδίσει με τη λίγο πιο μπαρόκ αισθητική του, το στενόμακρο μέγεθος και τη δυνατή μπάρα του. Το Βοx σε απόσταση αναπνοής από το Mucca, σε κερδίζει με την προχωρημένη αισθητική του, λειτουργεί από το πρωί και για καφέ, ενώ τα πάρτυ του έχουν lounge και house χαρακτήρα. Αν πάλι είσαι λάτρης του καλού cocktail, σου προτείνω το Mouky. Ο Χρήστος Αξαρλής ετοίμασε μια μοναδική λίστα με πρωτότυπες δημιουργίες και όπως μας είπε «θα παίξει πολύ ρούμι φέτος». Την κάβα συμπληρώνουν παλαιωμένα αποστάγματα και πλήθος σπάνιων υλικών.

Cargo

Φυσικά οι επιχειρηματίες της Νέας Ερυθραίας «πρόλαβαν» την ανάγκη σου για... after τσιμπολόγημα, έτσι, η κεντρική λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου έχει κυριολεκτικά μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο λούνα Παρκ γεύσης που περιλαμβάνει, λαχταριστά καλαμάκια, κρέπες σε όλες τις παραλλαγές, hot dog με μεγάλη ποικιλία σε λουκάνικα και ο κατάλογος συνεχίζεται επι 24ωρου βάσεως. Καλαμάκης μια πρωτότυπη και gourmet εκδοχή της kalamakerie, Πλούταρχος για μεγάλες μερίδες γύρο και νόστιμα καλαμάκια, Πάπρικα για πιο παραδοσιακές καταστάσεις είναι οι απαραίτητες στάσεις για γρήγορο και casual φαγητό . Οι φημισμένες κρέπες του Salon de Crepes γίνονται ανάρπαστες όλο το 24ωρο ενώ από πέρσι λειτουργεί και το Ha Dog για hot dog με μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα λουκάνικα (13 διαφορετικά) σε ολόφρεσκα ψωμάκια και πικάντικες σάλτσες για συνοδευτικά. Φέτος υποδεχτήκαμε και 2 νέες αφίξεις, τις κρεπερί ο Μάγος και το Ποδήλατο και οι 2 στην Ελ.Βενιζέλου.

Best of all day spots

- Cargo: Για να πιείς καφέ σε μέρος που θυμίζει loft διακοσμημένο με αντικείμενα που σε ταξιδεύουν από Αμερική μέχρι Ασία. Jazz βραδιές τις Πέμπτες με live σαξόφωνο και πετυχημένα cocktails.

- Norte: Με πάνω από 100 διαφορετικές ετικέτες ποτών, διαθέτει την πιο ενημερωμένη κάβα της περιοχής και στη 10μετρη μπάρα του μπορείς να επιδοθείς σε ατέλειωτες γευσιγνωσίες.(Ελ. Βενιζέλου 59, τηλ.210 8000524).

- Brown Sugar : Αν σου αρέσουν οι σκοτσέζικες Pub και οι παγωμένες βαρελίσιες μπύρες στο ημίφως με συνοδεία ροκ ήχων.

Best of restos

- Χρώματα Βυθού: Εκλεπτυσμένη ψαροφαγία κατευθείαν από τα νερά της Σκύρου. Διαλέγεις το ψάρι κατευθείαν από την ειδική προθήκη και σε λίγη ώρα έρχεται καλομαγειρεμένο στο πιάτο σου. Μάλιστα οι φετινές τιμές είναι έκπληξη... προς τα κάτω!

- Trattoria: Πίτσα και ριζότο δια χειρός Vincenzo. O Ναπολιτάνος που έκανε το επώνυμο κοινό να στριμώξει τα πανάκριβα οχήματά του στον στενό πεζόδρομο κοντά στη Στροφιλίου.(Αναξαγόρα 19, τηλ.210 6253633)

- Πικ-Νικ: Η έθνικ γωνιά της πλ. Πλαστήρα, φέτος προσανατολίζεται προς Ινδία, Μαρόκο, και Καραιβική. Δυνατά cocktails και ενδιαφέροντες ήχοι στα decks. (Πλ. Πλαστήρα, τηλ. 210 8077501)

- Da Ciro: Στο ιταλικό με την ιδιαίτερη αισθητική για μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα που λιώνει στο στόμα. (Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 16, τηλ. 210 8000087)

- One Off: Οι μεσογειακή δημιουργική κουζίνα, έδωσε τη θέση της σε λαχταριστά tapas που κάνουν τη διαφορά στην γεύση αλλά και την τιμή. (Κρήνης 2 & Πατριάρχου Ιωακείμ, τηλ. 210 8077171)

- La Scala: Το πρώην Μπλούμ έκανε φέτος ιταλική στροφή. Δοκίμασε λευκή πίτσα με πορτσίνι και λάδι τρούφας. (Κύπρου 15, Πλ. Τσακπίνη, τηλ. 210 8072936)

-

Xρώματα Βυθού

Best of grill Spots

- Kαλαμάκης: Για ζουμερές μερίδες με καλαμάκια και άλλα ποιοτικά κρεατικά που θα τα συνοδέψεις με πιτούλες καλαμποκιού και δροσερές σαλάτες με fitness προσανατολισμό. ( Ελ. Βενιζέλου 157, τηλ. 210 6205959)

- Eν Ερυθραία: Για τεράστιες μερίδες με καλοψημένο ψαρονέφρι και μπριζόλες μαμουθ (Χαρ. Τρικούπη 162, τηλ.210 8070300)

- Barque: Για ψαγμένα κρέατα ποιότητας όπως black angus, burger βουβαλιού και ξεχωριστές μαρινάδες, ψημένα σε ηφαιστειακή πέτρα σε ένα φοβερό περιβάλλον που θυμίζει νεουορκέζικο concept.

- Πάπρικα: Η αλυσίδα που έγινε λατρεία, με το σουβλάκι να μας γυρνάει στις παλιές παραδοσιακές εποχές. Δοκίμασε σουβλάκι ζαρζαβατικών αλλά και πίτες ολικής. (25ης Μαρτίου 2, τηλ. 210 8070303)

- Best of sweet corners

- Troufa: Ο ναός της σοκολάτας σου επιφυλάσσει εκτός από τρουφάκια, ξεχωριστό προφιτερόλ με πραγματική bitter σοκολάτα, σουδάκια με γέμιση με crème patisserie σοκολάτας και έκπληξη το σοκολατένιο μπολ... που τρώγεται!

- Louisa: Στις προθήκες του που θυμίζουν boutique, αναζήτησε το γλυκό με το ιδιαίτερο άρωμα από τα ψημένα φύλλα βιολετας σε βάση βάφλας με πλούσια γεύση σοκολάτας.Θα γλύφεις τα δάχτυλά σου!

- Chocolate duck: Σε έναν χώρο γεμάτο χαριτωμένα παπάκια και ένα υπέροχο εξωτερικό με πεύκα θα καφέ, το ποτό ή cocktail σου, με σπιτικά κουλουράκια μέχρι βελουτέ σούπες. Μust το cheesecake και τα σαββατιάτικα lives (Ευαγγελιστρίας 30, Ν. Ερυθραία, τηλ. 210 8000976)

- Despina: Όταν σκεφτείς millefeuille, τη φωτογραφίζεις! Μια κλασική αξία που συνδυάζει γεύση και μαεστρία!

- Αll about lemon: Noσταλγικό bistro με πρωταγωνιστή το λεμόνι! Cheesecakes, limoncello, τάρτες λεμονιού και πολλές ακόμα μυρωδάτες λιχουδιές. (Aθ. Διάκου & Αναξαγόρα, Νέα Ερυθραία, Τηλ. 210 6250237)

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share