Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το μαγαζί στου Ψυρρή που θα σε τρελάνει με το χειροποίητο ρακόμελο του και τους... κρητικούς μεζέδες του!

27 Ιουνίου 2017 13:24
Το μαγαζί στου Ψυρρή που θα σε τρελάνει με το χειροποίητο ρακόμελο του και τους... κρητικούς μεζέδες του!

Κατηγορία από μόνο του αυτό το µικροσκοπικό ντισκοκαφενείο, ένα από τα πρώτα της Μιαούλη (κεντρικός δρόµος στου Ψυρρή), ξεχωρίζει για την απροσδιόριστη μουσική του (από retro jazz μέχρι minimal house) και τον cult χώρο του, µε τα δεκάδες vintage διακοσµητικά, που φέτος μάλιστα βρίσκουμε ανανεωμένο.

Κείμενο: Τίτι Βελοπούλου

Φωτο: Ελεάννα Κουρκολοπούλου

Aνανεωμένη είναι και η λίστα με τα προϊόντα του. Δίπλα στο χειροποίητο ρακόµελο –µε ρακή δικής τους παραγωγής και βιολογικό µέλι–, σταθερή αξία και τα 16 χρόνια, έρχονται να προστεθούν ρακή ποτισμένη με σαφράν, η ψημένη με την αυθεντική αμοργιανή συνταγή, αλλά και τοπικά cocktails με βάση το κρητικό… ουίσκι (παλαιωμένη ρακή)!

Ιδανικά τα συνοδεύουμε με κρητικούς μεζέδες, όπως ντάκο, μυτηλινιό μαριναρισμένο λαδοτύρι και µαραθοπιτάκια ακούγοντας πιθανόν Richie Hawtin.

Όσο για τις πρωινές ώρες, η Ψύρρα κινείται σε πιο χαλαρούς ρυθµούς σερβίροντας ελληνικό καφέ, σπιτική λεµονάδα (συνταγή µε µέλι και τζίντζερ), καθώς και μια πλούσια γκάμα σε ιδιαίτερα ροφήματα!

Highlights
Εκτός από ελληνικά βότανα,εδώ βρίσκουμε και διεθνείς επιλογές, από αργεντίνικο Mate και ολλανδικό Anijsmelk μέχρι ασιατικό Masala!

Info:

Ψύρρα

Μιαούλη 19, Τ. 210 3244046 ψυρρα ντισκοκαφενείο

Καθηµερινά από τις 11:00.

Για περισσότερες προτάσεις κατεβάστε το περιοδικό εδώ

 

Ροή ειδήσεων

Share