Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία: Νεογέννητο βρέφος κόλλησε έρπη από φιλί και πέθανε!

Τραγικό συμβάν!

14 Δεκεμβρίου 2018 11:19
Τραγωδία: Νεογέννητο βρέφος κόλλησε έρπη από φιλί και πέθανε!

Μια καταρρακωμένη μητέρα είπε πως η νεογέννητη κόρη της πέθανε αφότου κόλλησε τον ιό του έρπητα από ένα φιλί.

Η 30χρονη Kelly Ineson και ο αρραβωνιαστικός της, ο 26χρονος Thomas Cummins από το Dewsbury του West Yorkshire, δήλωσαν ότι ήταν «πάντα προσεκτικοί» και ζητούσαν από τους συγγενείς τους να μην φιλούν την κόρη τους, τη Kiara Cummins.

Ωστόσο, σε ηλικία 10 ημερών, η Kiara μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν το βάρος της άρχισε να πέφτει ξαφνικά.

Οι γιατροί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τη μόλυνση τις τέσσερις πρώτες ημέρες. Τα νεφρά της Kiara σταμάτησαν να λειτουργούν και το μωρό ανέπτυξε σήψη και τέθηκε σε κώμα.

Αφότου διαγνώστηκε με τον ιό του έρπητα, οι γονείς της Kiara είπαν ότι ενημερώθηκαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε. Τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή άρχισαν ένα – ένα να απενεργοποιούνται.

Ο νεογνικός έρπης προκαλείται από τον εξαιρετικά μεταδοτικό ιό του απλού έρπητα που εμφανίζει πληγές και έλκη στα γεννητικά όργανα των ενηλίκων.

Η κ. Ineson προειδοποιεί τώρα τους άλλους ανθρώπους να μη φιλάνε τα μωρά σε τόσο νεαρή ηλικία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτα προκλητική η μητέρα του 21χρονου Ροδίτη: "Εμείς ξέρουμε πως..."

“Οι γιατροί μας έχουν πει ότι η Kiara πιθανότατα να πήρε τον ιό από κάποιον που τη φίλησε,” είπε η μητέρα.

“Ήμασταν πάντα προσεκτικοί, δεν αφήναμε κανέναν να την πλησιάσει αν δεν έπλενε τα χέρια του.”

“Προσπαθώ να βρω μια απάντηση για το τι ακριβώς συνέβη, αλλά δεν νομίζω ότι θα μάθω ποτέ – και αυτό είναι που με σκοτώνει.”

“Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μου δεν φανταζόμουν ότι ένα φιλί θα μπορούσε να σκοτώσει το μωρό μου και δεν θέλω κανένας άλλος γονέας να το περάσει αυτό.”

“Μόλις την πήγαμε στο νοσοκομείο και είδα όλους τους γιατρούς πάνω από το κεφάλι της, κατέρρευσα. Βαθιά μέσα μου ήξερα ότι δεν θα ζούσε.”

Σε ηλικία 13 ημερών, η Kiara ανέπτυξε σήψη και οι γιατροί της έκαναν τεχνητό κώμα για να τη σώσουν. Όμως λίγο αργότερα, ενημέρωσαν τους γονείς της ότι ακόμα κι αν ζούσε θα υπέφερε από σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο.

“Ζητήσαμε από τους γιατρούς να κάνουν ό, τι μπορούσαν, αλλά δεν τα κατάφεραν,” δήλωσε η κα Ineson. “Μας είπαν ουσιαστικά ότι θα περιμέναμε να πεθάνει.”

“Δεν μπορούσα να ακούσω αυτά που μου έλεγαν. Άρχισα να τρέχω ουρλιάζοντας στους διαδρόμους μέχρι που κατέρρευσα.”

“Έπρεπε να πάρουμε την πιο τραγική απόφαση της ζωής μας. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αλλά στο τέλος, συμφωνήσαμε με τους γιατρούς να την αφήσουμε να φύγει με αξιοπρέπεια, παρά να παρατείνουμε την ταλαιπωρία της.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άση Μπήλιου: Τυχερό το 2019 για όσους έχουν γεννηθεί αυτές τις ημερομηνίες!

Η κ. Ineson θέλει πλέον απεγνωσμένα να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον ιό του απλού έρπητα που αφαίρεσε τη ζωή της μικρής της κόρης της.

“Πρέπει όλοι να γνωρίζουν την επικινδυνότητα του απλού έρπητα στα νεογέννητα παιδιά.”

“Στους ενήλικες μπορεί να είναι μία απλή πληγή αλλά για τα βρέφη αυτός ο ιός μπορεί να αποβεί μοιραίος, αφού δεν έχουν ακόμη αναπτύξει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.”

“Η Kiara μας θα έπρεπε τώρα να ήταν εδώ. Θα έπρεπε να ετοιμάζεται για τα πρώτα της Χριστούγεννα.”

“Οι μητέρες με πληγές του ιού δεν πρέπει να ανησυχούν αν θα φιλήσουν τα δικά τους μωρά, επειδή κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της εγκυμοσύνης, μια μητέρα που είχε πληγές από τον ιό περνά προστατευτικά αντισώματα στο μωρό της μέσω του πλακούντα.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ για την Φαίη Σκορδά: Ένιωσε την απειλή!

“Όμως ένας μπαμπάς με πληγές του ιού δεν πρέπει να φιλήσει το μωρό του.”

“Επίσης, οι μπαμπάδες πρέπει να προσέχουν να μην μεταδώσουν τον ιό στις μητέρες στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης τους, γιατί μέχρι τότε μπορεί να είναι πολύ αργά για μια μαμά να αναπτύξει τα αντισώματα που χρειάζεται το μωρό της. Σε αυτή την περίπτωση, το μωρό δεν έχει καμία προστασία τη στιγμή που θα γεννηθεί.”

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share