Ο ΟΦΗ κερδίζει το στοίχημα με την μετακόμιση στα «Δύο Αοράκια»…

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για την δύσκολη και… κοστοβόρα απόφαση της Διοίκησης του μπασκετικού ΟΦΗ να μετακομίσει από το ΒΑΚ στα «Δύο Αοράκια».

Ο μπασκετικός ΟΦΗ, όπως και ο ποδοσφαιρικός, έκανε το… RESTART του και μετά την αποχή της σεζόν 2014-15 και δύο χρόνια στην Γ Εθνική, φέτος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την άνοδο στην Β Εθνική.

Πέρασε πολλά, έπαθε και έμαθε. Και πλέον με στέρεες βάσεις και προσεκτικές κινήσεις πορεύεται χωρίς τα… πόδια του να πηγαίνουν έξω από το… σεντόνι. 

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου έγινε γνωστή μία απόφαση της Διοίκησης, με επικεφαλής τον συνάδελφο Μανώλη Αλεξάκη, που δεν ήταν αναμενόμενη.

Ο ΟΦΗ μετακόμισε από το ΒΑΚ στα «Δύο Αοράκια, μετά από συμφωνία με την εταιρία Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Από το… “κλουβί”, στο… “παλατάκι”. Από μία “καυτή” έδρα σε ένα.. αχανές κλειστό. που γεμίζει μόνο σε μεγάλα ματς και διοργανώσεις.

Σίγουρα ήταν μία δύσκολη και… κοστοβόρα, απόφαση, αλλά έγινε κατόπιν σκέψης και συζητήσεων, με γνώμονα το καλό της ομάδας. 

Το να φεύγεις άλλωστε από το… σπίτι σου ποτέ δεν είναι μία εύκολη απόφαση. Γίνεται και αναγκαστικά.

Πολλοί αντιμετώπισαν με επιφυλακτικότητα αυτή την απόφαση. Άλλοι ήταν κάθετα αρνητικοί. Άλλοι ήταν υπέρμαχοι εξ αρχής. 

Τελικά αγώνα με τον αγώνα η απόφαση των Διοικούντων τον ΟΦΗ φαίνεται να δικαιώνεται.

Εκ του αποτελέσματος που λέμε, στην πράξη, ο ΟΦΗ με την νέα του έδρα δείχνει πλέον… κομπλέ για να γυρίσει οριστικά σελίδα.

Ο ΟΦΗ καταφέρνει και με το καλό μπάσκετ που παίζει και με τα θετικά αποτελέσματα, έχοντας μία αήττητη πορεία μετά από 8 ματς, να προσελκύει σε κάθε ματς όλο και περισσότερους φίλους του μπάσκετ. Άλλωστε ως μέγεθος έχει και μία… μεγάλη δεξαμενή να αντλήσει φιλάθλους.

Το στοίχημα βέβαια θα φανεί αν κερδήθηκε, στο τέλος του Πρωταθλήματος, αλλά τα μέχρι τώρα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και κάποιοι αισθάνονται δικαιωμένοι για την δύσκολη απόφαση που ελήφθη, για το καλό του ΟΦΗ, που θέλει να επιστρέψει σε ανώτερες κατηγορίες.

Άλλωστε μετά την φάση της καθόδου, έρχεται νομοτελειακά η φάση της ανόδου. Το λέει και ο “οικονομικός κύκλος” αυτό.

Από την παρακμή στην ακμή…

Την προσεχή Κυριακή ο ΟΦΗ επιστρέφει για ένα ματς, με τα Μελίσσια (17.00) στο ΒΑΚ. Όσοι πάνε θα θυμηθούν τα παλιά. Και θα γίνουν οι συγκρίσεις…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook