Ευρωπαϊκή χώρα απαγόρευσε τα παλιά εισαγόμενα μεταχειρισμένα

Τα παλιά εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για να κυκλοφορούν στους δρόμους (όπως φυσικά και ο υπάρχον γερασμένος στόλος), αφού σε πολλές περιπτώσεις είναι επικίνδυνα, φορτωμένα με χιλιάδες χιλιόμετρα, κακοσυντηρημένα και ρυπογόνα.

Δείτε ακόμη: Maserati GranSport ή καινούργιο VW Golf GTI στα ίδια λεφτά;

Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 10 ετών μπήκαν στο στόχαστρο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, η κυβέρνηση της οποίας απαγόρευσε την εισαγωγή των οχημάτων προδιαγραφών ρύπων Euro 4 και παλαιότερων. Θα μπορεί να γίνει εισαγωγή μόνο των Euro 5 και των πιο καινούργιων, μια κίνηση που μόνο ως ορθή μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το 2018 στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη έκανε εισαγωγή 82.805 αυτοκινήτων, από τα οποία τα 72.380 ήταν μεταχειρισμένα. Μεταξύ αυτών το 80% περίπου που ταξινομήθηκαν ήταν ηλικίας άνω των 10 ετών, καθιστώντας τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη τη χώρα με τον παλαιότερο στόλο αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Με λίγα λόγια χιλιάδες ανεπιθύμητα αυτοκίνητα άλλων χωρών που μπορεί να όδευαν ακόμα και για ανακύκλωση, κατέληγαν ως μεταχειρισμένα, κάτι που άλλωστε συμβαίνει και σε άλλα, λιγότερο ανεπτυγμένα κράτη της Ευρώπης.

Δείτε ακόμη: H Lada ξεκίνησε να πουλά το φθηνότερο crossover

Get it on Google Play Download on the App Store