Μεταχειρισμένη BMW M3 ή καινούργιο Lada στα ίδια λεφτά;

Τα μεταχειρισμένα μοντέλα με σπορ προσανατολισμό είναι «ναρκοπέδιο». Όχι λόγω αριθμού χιλιομέτρων, αλλά κυρίως του «πώς» έχουν γίνει. Η BMW M3 E46 αποτελεί από τα πλέον σεσημασμένα αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Πιο ισχυρή από ποτέ η νέα BMW M3

Η ίσως καλύτερη M3 όλων των εποχών, βγάζει τα ανάλογα γούστα στους ιδιοκτήτες της. H χροιά και τα 343 άλογα του S54 ακόμα προκαλούν ρίγη, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό μετατρέπει την ουρά σε ρυθμιστική αρχή της οδικής συμπεριφοράς και η εμφάνιση ξεσηκώνει άπαντες. Ειδικά στο συγκεκριμένο Laguna Seca μπλε χρώμα. Η εν λόγω M3 μας έρχεται από το 2004 και παρουσιάζεται αρκετά δουλεμένη, με 297.228 χλμ. στο οδόμετρο. Πολλά χιλιόμετρα, που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 20.000 ετησίως. Ο ιδιοκτήτης αναφέρει πως έχει κάνει rebuild στο σύστημα VANOS, έχει ρυθμίσει τις βαλβίδες και έχει αντικαταστήσει πολλά μηχανικά μέρη προληπτικά, όπως τον εντατήρα της αλυσίδας, την αντλία νερού, τον θερμοστάτη, τις σωληνώσεις, τον συμπλέκτη, τα μπουζί, τους εναλλάκτες και τα έδρανα του στροφαλοφόρου.

Εμφανισιακά το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και τα χρόνια στο εσωτερικό, αποτυπώνονται μόνο στον φθαρμένο λεβιέ του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Το οποίο, σε συνδυασμό με τον εξακύλινδρο εν σειρά των 3.246 κ.εκ. επιταχύνει την 46άρα στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,1 δλ. και την φτάνει άκοπα μέχρι τα ηλεκτρονικά περιοριζόμενα 250 χλμ./ώρα της τελικής. Όλα αυτά, για 8.000 δολάρια (7.244 ευρώ).

Διαβάστε επίσης: BMW M2 ρίχνει καρότσα σε Toyota Supra (+video)

Στα ίδια περίπου χρήματα (8.000 ευρώ) οι σπορ επιλογές στην αγορά των καινούργιων, είναι ελάχιστες. Για την ακρίβεια, μόνο το Lada Granta Drive Active υπάρχει. Φυσικά δεν υπάρχει καμία σχέση σε χαρακτήρα, επιδόσεις και οδική συμπεριφορά, με το ρωσικό σεντάν να στέλνει 106 ίππους και 148 Nm ροπής στους εμπρός τροχούς από ένα 1.600άρι μοτέρ, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 10,5 δλ. και την τελική να αγγίζει τα 184 χλμ./ώρα. Αλλά «καίει» μόλις 6,5 λίτρα/100 χλμ. (11,9 λίτρα/100 χλμ. η μέση τιμή της M3). Ποια η επιλογή σας;

Get it on Google Play Download on the App Store