Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Μεγάλη συγκέντρωση στην Κομοτηνή κατά του χρυσού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεγάλη συγκέντρωση στην Κομοτηνή κατά του χρυσού

Όλες οι "πολιτικές φυλές" της Ροδόπης αλλά και οι κοινωνικοί φορείς της περιοχής έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά του χρυσού την Κυριακή στην Κομοτηνή.

Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, ο καθένας με τον τρόπο του, διαμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι δεν έχει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα των επενδύσεων του χρυσού. Οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις ανέδειξαν για ακόμα μια φορά τα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν αν ποτέ γίνει αυτή η επένδυση.

Το θέμα εκ των πραγμάτων άνοιξε μετά την αναφορά που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Ζήτησε τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά η κοινωνία της Θράκης την αρνήθηκε.

"Δεν θα μετατραπούν η Ροδόπη και ο Έβρος σε έρημη χώρα, σε Σαχάρα" τόνισαν οι ομιλητές και εγκάλεσαν την εταιρεία γιατί δεν απαντά στα συγκεκριμένα ερωτήματα που εδώ και χρόνια έχουν τεθεί. Γιατί, όπως και να έχει, η μόνη μέθοδος για την εξόρυξη είναι η κυάνωση. Χιλιάδες τόνοι κυανίου θα απορροφηθούν από τη γη της Θράκης.

Το "παρών" έδωσαν οι βουλευτές Τάκης Χαρίτου του ΣΥΡΙΖΑ και Ιλχάν Αχμέτ του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής, ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών, εκπρόσωποι φορέων όπως το ΤΕΕ, αλλά και στελέχη κομμάτων. Ευρεία ήταν η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πλήθους κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, ουσιαστικά η εκδήλωση αυτή έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την επανεργοποίηση του κινήματος κατά του χρυσού. Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι συναίνεση δεν υπάρχει.

Σταμάτης Σακελλίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL