Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Στα δύο κόπηκε η χώρα - Το επιτελικό κράτος στο έλεος της Ζηνοβίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα δύο κόπηκε η χώρα - Το επιτελικό κράτος στο έλεος της Ζηνοβίας

Ήδη η κακοκαιρία έχει ντύσει στα λευκά πολλές περιοχές. Έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε πολλές περιοχές λόγω των ισχυρών βροχών και των θυελλωδών ανέμων.

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία των οδηγών καθώς η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Αθηνών - Λαμίας. Με εντολή της Τροχαίας πραγματοποιούνται οι κάτωθι εκτροπές κυκλοφορίας: Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Αθήνα. Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, ρεύμα προς Αθήνα: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Λαμία. Διακοπή κυκλοφορίας στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» ρεύμα προς Σχηματάρι: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Χαλκίδα.

Στη Λαμία, στον Περιφερειακό Σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ περιμένουν εκατοντάδες επιβάτες λεωφορείων ΚΤΕΛ, ανάμεσά τους και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, τα οποία ακινητοποιήθηκαν λόγω του χιονιά.

Συναγερμός έχει σημάνει για τις δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και της Πολιτικής Προστασίας καθώς ενημερώθηκαν ότι ένα άτομο, 20 ετών περίπου, είναι εγκλωβισμένο σε περιοχή κοντά στα Σκούρτα της Βοιωτίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, διακόπηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το σημείο του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στα ΙΧ που βρίσκονται στο τμήμα από Καπανδρίτι έως και Μαλακάσα,  προσφέρονται υπηρεσίες οδικής ασφάλειας συνοδεία περιπόλων και εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στη Βοιωτία και την  Κρήτη

Ενα άτομο, 20 ετών περίπου, είναι εγκλωβισμένο σε περιοχή κοντά στα Σκούρτα της Βοιωτίας. Ενδεχομένως να χρειαστούν ερπυστριοφόρα μηχανήματα για να ανοίξουν διάβαση και να φτάσουν σε κοντινό σημείο

Δέκα άτομα εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους λόγω της έντονης χιονόπτωσης, στην επαρχιακή οδό Οινόης - Βοιωτίας, στο ύψος της Στεφάνης Βοιωτίας.

Χάρη στην παρέμβαση της πυροσβεστικής, που επιχείρησε με τέσσερις πυροσβέστες και δυο οχήματα, τα άτομα απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια και μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο.

Στον Ομαλό Κρήτης, επισκέπτες εγκλωβίστηκαν καθώς η ξαφνική χιονόπτωση απέκλεισε την περιοχή. Δεν υπήρχε τρόπος να φύγουν καθώς μέσα σε λίγη ώρα το χιόνι έστρωσε τα πάντα και οι περισσότεροι όταν έφτασαν δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι επισκέπτες του Ομαλού αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο για να διανυκτερεύσουν τη νύχτα

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ παραμένει και σήμερα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ .Μαρίνα-Νέα Στύρα, Γλύφα -Αγιόκαμπος, Καβάλα Πρίνου-Θάσου, και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πυκνή χιονόπτωση στη Θήβα-Ασθενής χιονόπτωση στην Αθήνα

Το πέρασμα της «Ζηνοβίας» από την Αττική έφερε… χιονόπτωση σε αρκετές περιοχές του νομού. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας άρχισαν να πέφτουν νιφάδες στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό και σε πολλές ακόμη περιοχές της Αττικής.

Ωστόσο, η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα ασθενής και δεν παρατηρούνται προβλήματα.

Λίγο πριν τις 6 το πρωί πυκνή χιονόπτωση ξεκίνησε στη Θήβα. Μέχρις στιγμής δεν έχουν προκληθεί στην περιοχή προβλήματα. Εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί σε κρίσιμα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας από τα Οινόφυτα και το Σχηματάρι μέχρι και το Κάστρο, καθώς η κακοκαιρία πλήττει τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της αστυνομίας, στην Βοιωτία οι οδηγοί θα χρειαστούν αλυσίδες για να κινηθούν από την Αράχοβα έως το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και το χωριό Επτάλοφος, όπως επίσης και στο επαρχιακό δίκτυο του νομού.

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια χρειάζονται αλυσίδες για όσους κινούνται από Χαλκίδα προς Αιδηψό και ιδιαίτερα από το 16ο έως το 47ο χιλιόμετρο, αλλά και στους δρόμους της κεντρικής Εύβοιας δηλαδή προς Κερασιά, Σέτα και Στρόπωνες, καθώς η χιονόπτωση εκεί και κυρίως ο παγετός έχουν προκαλέσει προβλήματα.

Στο νόμο Φωκίδας είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για την πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, αλλά και στα χωριά της Δυτικής Φωκίδας δηλαδή προς Καστριώτισσα, Στρώμη, Αρτοτίνα και Διχώρι.

Στη Φθιώτιδα μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στους δρόμους. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για τον δρόμο Λαμίας Καρπενησίου ιδιαίτερα στη Ράχη Τυμφρηστού, όπου τα φαινόμενα μεταβάλλονται.

Στην Ευρυτανία απαραίτητες είναι οι αλυσίδες

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Αθηνών- Λαμίας

Διακόπηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του Καπανδριτίου και της Μαλακάσας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Τα ΚΤΕΛ από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, έχουν ακυρώσει τα δρομολόγιά τους προς Αθήνα, χωρίς οι οδηγοί τους να έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου.

Η αστυνομία έχει ακινητοποιήει εκατοντάδες φορτηγά και δεκάδες λεωφορεία σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Λαμία έως Τραγάνα. Την ίδια στιγμή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στην περιοχή του Μαρτίνου και της Υλίκης με την ίδια ένταση. 

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα, δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής βρίσκονται κατά μήκος της εθνικής οδού διευκολύνοντας τη διέλευση των αυτοκινήτων και παίρνοντας μέτρα έτσι ώστε να μην εγκλωβιστούν, εκεί όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Κλειστός ο δρόμος στη Πάρνηθα 

Στην Πάρνηθα, όπου δε σταμάτησε να χιονίζει, διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

Διακοπές κυκλοφορίας αποφάσισε η Τροχαία σε επαρχιακές οδούς σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχές των νομών Ημαθίας, Πέλλας, Καστοριάς, Φλώρινας, Λάρισας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Στα λευκά η Στερεά Ελλάδα και η Εύβοια

Η σφοδρή χιονόπτωση το έστρωσε για τα καλά στα Βίλια, όπου υπήρξε και διακοπή ρεύματος. Εκτός από τα Βίλια και την Πάρνηθα, η χθεσινή χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα και στην Πεντέλη, το Κριεκούκι, το Πόρτο Γερμενό και την Κάζα όπου χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί ομάδα τουριστών από τη Γαλλία που είχαν αποκλειστεί.

Συνεργεία της Περιφέρειας μάλιστα, χρειάστηκε να επέμβουν και για τον εγκλωβισμό προσκόπων σε καμπ της Μάνδρας.

Και η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει, καθώς υπήρχαν 10 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Από τους θυελλώδεις ανέμους, έπεσαν δέντρα στα Μεσόγεια, αλλά και σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων.

Από το κύμα κακοκαιρίας χτυπήθηκαν και άλλες περιοχές της κεντρικής Στερεάς, αλλά και η βόρεια Εύβοια.

Στην Βοιωτία υπήρξαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, ενώ συνολικά τρεις οδηγοί απεγκλωβίστηκαν σε Βίλια, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Πάρνηθα.

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί και στην Μαλακάσα από τον χιονιά, αλλά και την Πελοπόννησο, όπου οι οδηγοί δεν μπορούσαν να μετακινηθούν χωρίς αλυσίδες, κυρίως στα Καλάβρυτα, την Λακωνία, αλλά και την εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης.

Αποκλεισμένα χωριά στη Φωκίδα

Η «Ζηνοβία» έφερε και τον αποκλεισμό χωριών στον νομό Φωκίδας. Από την ισχυρή χιονόπτωση αποκλεισμένα έμειναν τα χωριά Διχώρι και Αρτοτίνα, ενώ αρκετά προβλήματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί στην ορεινή πλευρά του νομού, καθώς δεν είχαν καθαριστεί έγκαιρα οι δρόμοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL