Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C24.6°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.9°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C23.3°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C24.1°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
3 BF 31%
ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό

Τις εξελίξεις στο προσφυγικό σχολιάζει σε ανακοίνωση ο Συντονιστής της Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Σταύρος Καραβασίλης. Στην ανακοίνωση τονίζει:

“Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με την μεταναστευτική πολιτική συνεχίζεται. Ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά κάτω από άθλιες συνθήκες, σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές έχουν προκαλέσει μια χωρίς προηγούμενο ανθρωπιστική κρίση.

Την ίδια ώρα τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας που μέχρι πριν έξη μήνες μιλάγανε για «τη Μόρια της ντροπής» των 6.000 φιλοξενουμένων σιωπούν επιδεικτικά, αποκρύπτοντας την τραγωδία 20.000 ανθρώπων. Ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα όπως ο εγκλωβισμός 40.000 αιτούντων άσυλο στα σύνορα, αντιμετωπίζεται ή θεωρείται ότι αντιμετωπίζεται με χαρακτηριστική προχειρότητα. Σε ένα στενά κομματικό πλαίσιο, όπως η σημερινή στην Αθήνα που αναβάλλεται από μέρα σε μέρα, με τη συμμετοχή μόνο κυβερνητικών βουλευτών, με τους αρμόδιους «υπουργούς υπηρεσίας» να διαγκωνίζονται υπό ποίον οργανώνεται η σύσκεψη. .

Οι ευθύνες των Δημάρχων και του Περιφερειάρχη είναι τεράστιες. Για μικροκομματικούς και μόνο λόγους, ανέχονται τον εμπαιγμό των νησιωτών, χωρίς καμία οργανωμένη προσπάθεια αντίστασης στα σχέδια για νέα κέντρα – φυλακές στα νησιά.

Ειδικά στη Μυτιλήνη, δέσμιοι σε λογικές ακροδεξιών συμμάχων με τους οποίους συμμάχησαν για να εκλεγούν αρνούνται να καταβάλουν την παραμικρή προσπάθεια για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές εντός και εκτός Μόριας.

Αρνούνται έστω και να διαμαρτυρηθούν για τις απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τις ζωές των προσφύγων – μεταναστών αλλά και του ντόπιου πληθυσμού.

Αρνούνται να αντιληφθούν ότι η ζωή σε τέτοιες άθλιες συνθήκες μιας ολόκληρης πόλης οδηγεί σε παραβατικότητα που δεν μπορεί να περιοριστεί στα όρια των καταστρεφόμενων ελαιώνων της Μόριας.

Στη Μόρια εκτυλίσσεται μία τραγωδία, για την οποία κανείς δεν δικαιολογείται να πει «δεν ήξερα» ή «δεν κατάλαβα». Καλούμε το Δήμο Μυτιλήνης και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να αντιληφθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, πριν να είναι αργά.

Με την ευκαιρία η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική δύναμη δημοκρατικής ευθύνης επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά την ανυποχώρητη θέση για άμεση αποσυμφόρηση από 15.000 πρόσφυγες ώστε ο καταυλισμός στη Μόρια να επιστρέψει σε συνθήκες στοιχειώδους ανθρώπινης διαβίωσης. Ενάντια σε οιαδήποτε νέα δομή ανοιχτή ή κλειστή σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL