Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Μάλαμα: Να θωρακιστεί με μέσα ασφαλείας το Νοσοκομείο Χαλκιδικής και να διευρυνθεί η επάρκεια σε αναπνευστήρες και κλίνες ΜΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μάλαμα: Να θωρακιστεί με μέσα ασφαλείας το Νοσοκομείο Χαλκιδικής και να διευρυνθεί η επάρκεια σε αναπνευστήρες και κλίνες ΜΕΘ

Όπως τονίζει η Κυριακή Μάλαμα στην ερώτηση της, οι υγειονομικοί λειτουργοί κι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο αποτελούν την ασπίδα της κοινωνίας απέναντι στον κορονοϊό και θα πρέπει να προστατεύονται με όλα τα κατάλληλα μέσα.

Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να αυξηθεί η διαθεσιμότητα μέσων αντιμετώπισης του ιού, είτε αυτά φορούν σε αναπνευστήρες, είτε σε κλίνες ΜΕΘ, ώστε να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο από ενδεχόμενη έξαρση της νόσου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2020

Προς τον κύριο Υπουργό Υγείας.

Θέμα : Άμεση ανάγκη ενίσχυσης των μέσων προστασίας των ιατρών και του υγειονομικού προ-σωπικού και επάρκεια αναπνευστήρων και κλινών ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Η αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού απαιτεί σημαντικότατη ενίσχυση της δημόσιας υγείας και των δομών της, με δεδομένο ότι οι λειτουργοί του δημοσίου συστήματος υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Εντούτοις και παρά την γενική παραδοχή ότι πρέπει η Πολιτεία να παρέχει όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας στο υγειονομικό προσωπικό, καταγγέλονται από τον Πρόεδρο του Σω-ματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής μεγάλες ελλείψεις σε στολές και μάσκες προστασίας.

Η συγκεκριμένη καταγγελία οφείλει να διερευνηθεί άμεσα και να σπεύσει το Υπουργείο να εφοδιάσει με τα κατάλληλα μέσα όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να επιτελέσουν το κρίσιμο έργο τους. Επίσης, επιβάλλεται η εξασφάλιση επιπλέον κλινών

ΜΕΘ κι η διασφάλιση επάρκειας σε αναπνευστήρες, ώστε να μπορεί το νοσοκομείο να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Επειδή το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της μάχης για την θωρά-κιση της δημόσιας υγείας.

Επειδή το Υπουργείο Υγείας οφείλει να διασφαλίσει επαρκή μέσα προστασίας για τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό που στηρίζουν το σύστημα υγείας της χώρας.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

- Υπάρχει επάρκεια μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδι-κής;

- Υπάρχει επάρκεια σε στολές, μάσκες και απαραίτητο υγειονομικό υλικό;

- Θα εξασφαλιστεί ο μέγιστος αριθμός κλινών ΜΕΘ καθώς κι επάρκεια σε αναπνευστήρες;

Η ερωτούσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL