Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Δράμας και Ροδόπης με τον Νίκο Φίλη για το νομοσχέδιο Κεραμέως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Δράμας και Ροδόπης με τον Νίκο Φίλη για το νομοσχέδιο Κεραμέως

Πλούσιος διάλογος, προβληματισμός για το δημόσιο σχολείο και πλήρη αντίθεση για την 'μεταρρύθμιση" της κυβέρνησης στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν τα χαρακτηριστικά της συζήτησης που διεξήχθη από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Δράμα και Ροδόπη με κύριο εισηγητή τον πρώην υπουργό Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη.

Ακόμη και όσοι έβρισκαν κάποια θετικά στο νομοσχέδιο η συνολική τους αποτίμηση ήταν αρνητική.

Εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην τρίωρη συζήτηση έθεσαν ερωτήματα άσκησαν και κριτική σε πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα αναγνώριζαν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε εργασιακή ηρεμία και ασφάλεια στα σχολεία καθώς και πνεύμα δημοκρατίας. Όσον αφορά στο θέμα των καμερών καθολική ήταν η αντίδραση.

Από την μεριά του ο Νίκος Φίλης αποδόμησε το νομοσχέδιο με τρόπο πειστικό και νηφάλιο. Υπενθύμισε ότι έχουν ξεχαστεί οι 10.000 προσλήψεις που είχαν προγραμματιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πως στην Ειδική αγωγή έχουν γίνει μόνο 1000 προσλήψεις αντί των 4.500 που είχαν αναγγελθεί.

Ο πρώην Υπουργός τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει τον αγώνα για την δημόσια δωρεάν παιδεία και πως δεν νοείται σχολείο χωρίς την αναγνώριση του ρόλου του εκπαιδευτικού.

Ενδιαφέρον είχε και η παρέμβαση εκπαιδευτικών από την μειονότητα που πέρα από την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο σημείωσαν και κάτι άλλο σοβαρό, πως για την κυβέρνηση και την Ν.Δ. η μειονότητα δεν υπάρχει.

Σταμάτης Σακελλίων

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL