Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Πώς ο "Μωυσής" τα έκανε (Ερυθρά) θάλασσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πώς ο "Μωυσής" τα έκανε (Ερυθρά) θάλασσα

Η παράσταση Μητσοτάκη στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ακούγεται εντελώς άκυρη μπροστά στην πρώτη εικόνα από το άνοιγμα του τουρισμού και τις προβλέψεις ότι η φετινή ζημία θα φτάσει το 70%.

Η ύφεση της τάξης του 10% με 15% για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 είναι μια πραγματικότητα που δεν κρύβεται με γραφικότητες, ούτε με υποσχέσεις ότι στο τρίτο τρίμηνο θα καλπάσουμε προς την ανάπτυξη.

Χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που αποκλείονται από την πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία εξήγγειλε με τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση. Η ανεργία έχει εκτοξευτεί. Η τρύπα στα δημόσια έσοδα διευρύνεται.

Ο ανασχηματισμός, που θα γλίτωνε την κυβέρνηση από κάποια βαρίδια, «κάηκε» από τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος έσπευσε να προστατεύσει τους δικούς του και απαίτησε να γίνει υπουργός Δικαιοσύνης η Ν. Κεραμέως - γιατί έχει κάτι λογαριασμούς με την Τουλουπάκη. Κι έτσι ο Κυρ. Μητσοτάκης εγκατέλειψε το σχέδιο διαψεύδοντας όσα έλεγαν μέχρι την προηγούμενη μέρα ο ίδιος, ο Πέτσας και ο Γεραπετρίτης.

Η μεγάλη πανωλεθρία όμως είναι η λίστα με τα χρήματα στα ΜΜΕ. Μια υπόθεση που έχει προκαλέσει την κοινωνία παραμένει πεισματικά στο επίκεντρο της δημοσιότητας και φθείρει τον Κυρ. Μητοστάκη και τον Στ. Πέτσα με ταχύτατους ρυθμούς. Ο «Μωυσής» εδώ πληρώνεται.

Τα κανάλια αμύνονται με βιτριόλι, απαγωγές παιδιών και γιατρούς μαϊμούδες. Αλλά το success story του Κυρ. Μητσοτάκη φυλλορροεί με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Ή στραβή είναι η… Ερυθρά Θάλασσα, ή στραβά αρμενίζουμε, που λέει κι ο σοφός λαός.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL