Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Νίκος Φίλης: Ηχηρό μήνυμα για ΝΔ στην Παιδεία: Υπερδιπλάσιες οι αρνητικές γνώμες των πολιτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Φίλης: Ηχηρό μήνυμα για ΝΔ στην Παιδεία: Υπερδιπλάσιες οι αρνητικές γνώμες των πολιτών

Σχολιάζοντας τη σημερινή έρευνα αποτίμησης του κυβερνητικού έργου (news247/aboutpeople), σύμφωνα με την οποία ο τομέας της Παιδείας εμφανίζει τις χειρότερες σχεδόν επιδόσεις (θετικές γνώμες 29%, αρνητικές υπερ-διπλάσιες, 66%), ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης δήλωσε:

«Όλο αυτό το χρόνο κάναμε μαχητική και πάντα τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στα πεπραγμένα του υπουργείου Παιδείας και της πολιτικής του ηγεσίας. Με επιχειρήματα, στοιχεία και πολιτικό στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Η κα Κεραμέως πίστεψε ότι μπορούσε να σαρώσει σαν μπουλντόζα τις θετικές αλλαγές και κατακτήσεις επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς σταθήκαμε ακλόνητα αντίθετοι απέναντι σε επιλογές όπως η εξίσωση υποβαθμισμένων κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια, η κατάργηση των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, η κατάργηση των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, η ζωντανή big brother μετάδοση του μαθήματος παρουσία μαθητών, πιο πρόσφατα η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε νηπιαγωγεία και δημοτικά που ευνοεί την ιδιωτική εκπαίδευση, η αντιπαιδαγωγική αύξηση των εξετάσεων στα Γυμνάσια προς ενίσχυση των φροντιστηρίων, η πρωτοφανής κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα Λύκεια, η δημιουργία περισσότερων προτύπων για λίγους και εκλεκτούς, που φέρνει τριχοτόμηση του δημόσιου σχολείου -και τόσα ακόμα, ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.

Θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, να δημιουργούμε ανάχωμα στα αρνητικά πισωγυρίσματα και να παλεύουμε για δημόσιο σχολείο καλύτερο για όλους.

Αξία όμως έχει ότι, γενικότερα, τρεις μόνο τομείς του κυβερνητικού έργου (εξωτερική πολιτική, ψηφιακή πολιτική, υγεία) έτυχαν στην έρευνα σχετικά θετικής αξιολόγησης από τους πολίτες.

Σε άλλον ένα, αυτόν του υπ. Εσωτερικών, αρνητικές και θετικές γνώμες μοιράζονται επακριβώς.

Στους υπόλοιπους δώδεκα (12) τομείς, οι αρνητικές γνώμες των πολιτών υπερτερούν των θετικών. Και αυτό δείχνει ότι το γυαλί αρχίζει να ραγίζει, παρά την άνιση στήριξη μεγάλου μέρους του μιντιακού συστήματος και τις πρόσκαιρες συνθήκες συσπείρωσης που προκάλεσε η πανδημία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL