Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Επίσκεψη ιστορικού χαρακτήρα Τσίπρα στη Χάλκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίσκεψη ιστορικού χαρακτήρα Τσίπρα στη Χάλκη

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1933 με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Φώτιο Β’

Στη Χάλκη θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη ο Αλ. Τσίπρας όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Μια επίσκεψη με υψηλό συμβολισμό, η οποία θα συμπέσει, όπως έκανε γνωστό ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με την τελετή εορτασμού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης της μνήμης του Ιερού Φωτίου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της Μονής Αγίας Τριάδος.

"Το ότι η επίσκεψις του κυρίου πρωθυπουργού της Ελλάδος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη πραγματοποιείται αυτή την φορά όχι στο Φανάρι αλλά στην Χάλκη έχει και ένα ιδιαίτερον συμβολισμόν, διότι γνωρίζουμε όλοι πόσο επιθυμούμε και πόσο χρειαζόμεθα την επαναλειτουργία της Θεολογικής μας Σχολής, ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα από τότε που άδικα ανεστάλη η λειτουργία της", ανέφερε μιλώντας στους πιστούς ο Οικουμενικός Πατριάρχης την Παρασκευή.

Το ιστορικό βάρος της επίσκεψης έγκειται στο ότι για πρώτη φορά στην Ιστορία ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδος επισκέπτεται τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Τελευταίος ηγέτης, που πραγματοποίησε ανάλογη επίσκεψη ήταν ο Ελ. Βενιζέλος το 1933.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL