Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Τα νέα πρόσωπα της Κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα νέα πρόσωπα της Κυβέρνησης

Η Σία Αναγνωστοπούλου ορίστηκε αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική. Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1959. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών πτυχιούχος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών του Εθνικού Ινστιτούτου Ανατολικών Γλωσσών της Γαλλίας. Εξελέγη Βουλευτής ΑχαΪας με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Διατέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών και αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και τουρκικά.

Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κα υπήρξε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών της Γαλλίας.
 

Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η νέα Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου που ορίστηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης. Γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών.

Από το 2004 ως και το 2007 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2007 ως το 2010 εργάστηκε ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση.

Από το 2010 έως το 2015 εργάστηκε ως συνεργάτιδα του αντιπροέδρου της Βουλής, Α.Κουράκη, ενώ από το Νοέμβριο του 2016 έως και σήμερα ήταν διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.
 

Ο Κων. Μπάρκας ο νέος υφυπουργός Εργασίας 

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας αναλαμβάνει τη θέση του Νάσου Ηλιόπουλου που θα διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας, ως Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας το 1981, όπου και μεγάλωσε.

Ο νέος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης-Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κώστας Μπάρκας, γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας το 1981, όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος δημοσιογράφος του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας , όπως επίσης από τη Σχολή Γεωπονίας του ΤΕΙ Ηπείρου.

Επιπλέον, υπήρξε υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες. Είναι Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Εκλέχθηκε Βουλευτής τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε Βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015. Διετέλεσε Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Επίσης, διετέλεσε  Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Σωφρονιστικού Συστήματος και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμμετείχε και στήριξε με όλες τις δυνάμεις του τους αγώνες τους εργαζομένων και των ανέργων, τόσο στη Βουλή όσο και στους χώρους δουλειάς και τους δρόμους. Ο ίδιος τέθηκε υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες, καθώς εκλέχθηκε και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ιδρυτικό του Συνέδριο τον Ιούλιο του 2013. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Παπαϊωάννου, δικηγόρο.

Ο Θάνος Μωραϊτης στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός

Θάνος Μωραϊτης γεννήθηκε το 1970 στο Αγρίνιο. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση αλλά ασχολήθηκε με τη διαφήμιση ως στέλεχος μεγάλων εταιρειών του χώρου, ενώ διατηρούσε και δική του διαφημιστική επιχείρηση.

Το 1994 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ. Το 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Το 2000 εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το 2002 ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ. Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το 2007 (1ος σε σταυρούς) και 2009. 

Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Είναι παντρεμένος με τη Μίνα Γρανιτσιώτη, με την οποία απέκτησε 2 παιδιά.

Ο Άγγελος Τόλκας.ο νέος Υφυπουργός στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής

Ο Άγγελος Τόλκας γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1978 στην Νάουσα, γιος του Χαραλάμπους και της Ευγενίας, το γένος Τσιάκαλου. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων και το Εργασιακό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή. Ανέπτυξε έντονη συνδιακλιστική δράση ως φοιτητής.

Διετέλεσε για 3 χρόνια πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE). Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά. Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας ανέπτυξε δράσεις και προτάσεις τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας. Τον Οκτώβριο του 2018 ο Αγγ. Τόλκας ήρθε σε σύγκρουση με την Φώφη Γεννηματά και παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής και την επιτροπή ψηφοδελτίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL