Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Εσωκομματικός εμφύλιος στο Ηράκλειο - Στελέχη της Ν.Δ. κατά της Ντ. Μπακογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εσωκομματικός εμφύλιος στο Ηράκλειο - Στελέχη της Ν.Δ. κατά της Ντ. Μπακογιάννη

Όπως αποκάλυψε το Cretalive το βράδυ της Τρίτης στην εκδήλωση και παρόλο που ομονόησαν στην στήριξη του Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη για τη Περιφέρεια Κρήτης, όταν όμως η κουβέντα έφτασε στα δημοτικά και ο Γιώργος Βουρεξάκης παραπονέθηκε για την έλλειψη στήριξης στον Βασίλη Λαμπρινό, η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι «το λέω και το επαναλαμβάνω στήριξη δεν υπάρχει για κανένα στο δήμο Ηρακλείου... τελεία και παύλα»! «Με αυτά που λες μας εκθέτεις και μας δημιουργείς πρόβλημα» διαραρτυρήθηκαν στελέχη της Ν.Δ. ενώ η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως το θέμα έληξε και έφυγε φανερά δυσαρεστημένη.

Αυτό καθόλου δεν άρεσε στα στελέχη της Ν.Δ. που συνέχισαν να διαμαρτύρονται. 

Πιο αναλυτικά όλο το περιστατικό όπως μεταδίδει το Cretalive.gr  

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά: η συνέντευξη που είχε δώσει νωρίς το πρωί στο Ράδιο Κρήτη, όπου ξεκάθαρα μίλησε η Ντόρα για μη χρίσμα στο δήμο Ηρακλείου, είχε δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα σε στελέχη του κόμματος που είχαν ταχθεί στο πλευρό του πρώην δημάρχου Ηρακλείου.

Έτσι, το βράδυ κι αφού όλοι ομονόησαν στη στήριξη του Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη για τη Περιφέρεια Κρήτης, άνοιξε η κουβέντα για τα όσα συμβαίνουν στη Λότζια, με μια αποστροφή στην τοποθέτηση του από τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη που ζήτησε να μην κάνουν ζημιά τα δημοτικά στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην περιφέρεια.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης που πήρε το λόγο, έκανε αναφορά στη διαδικασία απαξίωσης των στελεχών του κόμματος που στηρίζουν το Βασίλη Λαμπρινό και στην αρνητική αξιολόγηση από την τοπική ΝΔ, ζητώντας να τα αφήσουν όλα πίσω και να πορευτούν ο καθένας όπως έχει αποφασίσει.

Στο σημείο αυτό η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τροπο πως «το λέω και το επαναλαμβάνω στήριξη δεν υπάρχει για κανένα στο δήμο Ηρακλείου... τελεία και παύλα»!

Στο πάνελ μαζί με την κ. Μπακογιάννη, όπως άλλωστε φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το cretalive, βρίσκονταν μαζί της και οι κκ. Βαρούχας και Χαιρέτης, που ενοχλήθηκαν από αυτή τη φράση της Ντόρας. Άρχισαν να ψιθυρίζουν κάτι μεταξύ τους, με την κ. Μπακογιάννη να κοιτάζει προς το μέρος τους και να τους λέει «σαν πολύ φασαρία κάνετε εσείς οι δύο»!

Στις αιτιάσεις στελεχών που τη ρωτούσαν μα πως γίνεται αυτό (να μην δίνουμε στήριξη σε κανένα ) όταν ο κ. Χαρδαλιάς (υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του κόμματος ) άλλα έχει δηλώσει κι άλλα λέει η ίδια, η κ. Μπακογιάννη τους το ξέκοψε λέγοντας πως δεν μπορεί ένα μεσαίο στέλεχος να μεταφέρει καλύτερα την άποψη του κόμματος αλλά και του προέδρου, κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει πιο πειστικά από εκείνην, είπε και φάνηκε πως το θέμα , κάπου εκεί, έκλεινε οριστικά!

Όμως υπήρξε και συνέχεια: αφού τέλειωσε η εκδήλωση, οι κ. Χαιρέτης και Βαρούχας δεν ...φοβήθηκαν τις φωνές, δεν έκαναν πίσω κι αντεπιτέθηκαν φραστικά στην κ. Μπακογιάννη, με ύφος (όπως μας μετέφεραν αυτήκοοι μάρτυρες) αλλά και ένταση που εξέπληξε αυτούς που το παρακολουθούσαν, για τα όσα είπε η Χανιώτισσα πολιτικός.

«Με αυτά που λες μας εκθέτεις και μας δημιουργείς πρόβλημα» της είπαν χαρακτηριστικά με την κ. Μπακογιάννη να απαντά πως το θέμα έληξε και πως κουράστηκε να ακούει από το πρωί για το εσωκομματικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με αφορμή το δήμο Ηρακλείου. Η κ. Μπακογιάννη έφυγε από την εκδήλωση εμφανώς δυσαρεστημένη από την λεκτική επίθεση που δέχτηκε και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η συνέχεια για το κόμμα που όλο και πιο βαθειά εμφανίζεται (σε οτι αφορά το δήμο Ηρακλείου) να είναι βαριά τραυματισμένο !

Πηγή: Cretalive.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL