Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Γ. Δραγασάκης από την Τρίπολη: Γ. Δραγασάκης: Στόχος να αποτραπεί ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Δραγασάκης από την Τρίπολη: Γ. Δραγασάκης: Στόχος να αποτραπεί ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης

Στην ανάγκη για τη συγκρότηση ενός ευρέως μετώπου προοδευτικών δυνάμεων από τη Ριζοσπαστική Αριστερά, την Οικολογία και τη Σοσιαλδημοκρατία, με στόχο «να ανακόψουμε τον κίνδυνο οπισθοδρόμησης, αλλά και να προωθήσουμε ένα νέο σχέδιο οικοδόμησης της Ευρώπης, με δημοκρατία, κοινωνική αλληλεγγύη, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις» αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, σε ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη.

Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, που ζητά να γίνουν οι ευρωεκλογές δημοψήφισμα, ο Γ. Δραγασάκης τόνισε «ας τις κάνουμε λοιπόν» δημοψήφισμα για το κοινωνικό κράτος, τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, τη φορολογία, αλλά και για το ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια και στον κόσμο.

https://twitter.com/YDragasakis/status/1118589402849206272?ref_src=twsrc^tfw

Έθεσε δε τα ερωτήματα, αν θέλουμε κύρια και επικουρική σύνταξη εγγυημένη από το κράτος ή θέλουμε επικουρικές συντάξεις να πάρουν μόνο όσοι έχουν αποταμιεύσεις για να επενδύουν σ' ένα κεφαλοποιητικό σύστημα, αν θέλουμε δίκαιες στοχευμένες ελαφρύνσεις που να κάνουν τη φορολογία δικαιότερη ή θέλουμε μείωση της φορολογίας στα μεγάλα εισοδήματα σε βάρος των αδυνάτων και των κοινωνικών δαπανών και τέλος αν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα φοβική και περίκλειστη ή θέλουμε να κτίσουμε ένα μοντέλο μόνιμης ειρήνης ισότιμης συνεργασίας και συνανάπτυξης.

Συνεχίζοντας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι παρ' ότι «ο αναγκαστικός συμβιβασμός το 2015 κλόνισε τις συμμαχίες μας με ορισμένες κοινωνικές ομάδες, στη συνέχεια ο κόσμος είδε ότι παρά το μνημόνιο που είχαμε να εφαρμόσουμε κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να στηρίξουμε την κοινωνία και πριν από όλα τον κόσμο της μεγαλύτερης ανέχειας και ανάγκης».

«Είμαστε λοιπόν εδώ, όρθιοι και δυνατοί, πιο έμπειροι και αποφασισμένοι διότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια και την οικονομία σε ανοδική τροχιά» τόνισε.

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «η πρώτη ανάγκη και προτεραιότητα παραμένει: να εξαλείψουμε την κληρονομιά και της κρίσης και να διαχυθούν τα οφέλη της ανάκαμψης σε όλη την κοινωνία» προσθέτοντας ότι πρέπει να εξαλειφθούν οι αιτίες που μας οδήγησαν στα μνημόνια, οι οποίες παραμένουν, με πρώτη και πιο σημαντική το μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να αλλάξει ριζικά.

«Τον νέο στόχο μπορούμε λοιπόν να τον κατανοήσουμε ως ένα μεγάλο μετασχηματισμό διαρκείας που στόχος και αποτέλεσμα του θα είναι η ενδυνάμωση, η αναζωογόνηση και η διεύρυνση της δημοκρατίας ως μια προοδευτική απάντηση στον εκφυλισμό της δημοκρατίας και στην αμφισβήτησή της από την ακροδεξιά» σημείωσε και τόνισε: «Είμαστε στην αρχή ενός νέου ανοδικού κύκλου, η κοινωνία δεν θα επιτρέψει το πισωγύρισμα».

Αναφερόμενος στην πολιτική του Κ. Μητσοτάκη, μίλησε για «επιστροφή στη δημοσιονομική αστοχία, είτε σε επιδρομή για μείωση κοινωνικών δαπανών», του καταλόγισε «ανέξοδες δημαγωγίες» σχετικά με όσα λέει για μείωση των φόρων και πρόσθεσε πως «αν του δοθεί ποτέ η δυνατότητα να κυβερνήσει, το πιθανότερο είναι ότι οι υποσχέσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις είτε θα οδηγήσουν σε επιστροφή στη δημοσιονομική ασωτία και ελλείμματα του παρελθόντος ή θα μετατραπούν σε επιδρομές ενάντια στις κοινωνικές δαπάνες».

https://twitter.com/YDragasakis/status/1118586947319074816?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL