Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
"Πράσινες επενδύσεις στηρίζοντας την προσπάθεια για παραγωγική ανασυγκρότηση"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πράσινες επενδύσεις στηρίζοντας την προσπάθεια για παραγωγική ανασυγκρότηση"

Άρθρο της Αλεξάνδρας Θαλασσινού*

Η δημοτική παράταξή μας «Δήμος για όλους» επιχειρεί με τη δυναμική κάθοδό της στις επικείμενες εκλογές στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου να αντιπαλέψει τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη που καταδίκασαν την περιοχή μας στην υποβάθμιση και την εγκατάλειψη. Η παράταξή μας απαρτίζεται από δραστήριους, καταξιωμένους επαγγελματίες, νέους σε ηλικία πολίτες. Αυτό που μας ενώνει είναι η αγωνία μας για το μέλλον του τόπου μας και την ανάπτυξή του. Γι’ αυτό ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του κόσμου! Σύνθημά μας είναι “Όχι άλλη μια τετραετία χαμένη!”, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να χτίσουμε τον δήμο που μας αξίζει! Έναν δήμο των πολλών και έναν δήμο που οι πολίτες θα έχουν λόγο!

"Ανατρέπουμε το δίδυμο της διαπλοκής"

Φιλοδοξούμε λοιπόν με την είσοδό μας στο δημοτικό συμβούλιο να συμβάλουμε στη δημοκρατική και συναινετική λειτουργία του, η οποία αυτή την στιγμή παρακωλύεται από τις δυο πλειοψηφούσες παρατάξεις, που βουτηγμένες στη διακομματική διαπλοκή λυμαίνονται τον τόπο μας. Σκοπός μας είναι να ανατρέψουμε αυτό το δίδυμο της διαπλοκής και θέλουμε να οικοδομήσουμε εξαρχής “έναν δήμο για όλους”. Εμείς θα είμαστε η φωνή των συνδημοτών μας, καθώς θα μεταφέρουμε την αγωνία και τις ανάγκες τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Προς την παραγωγική ανασυγκρότηση...

Και έχουμε σχέδιο. Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για την παραγωγική ανασυγκρότηση στον δήμο, με ανάσχεση της ανεργίας και στήριξη της τοπικής οικονομίας, βάζουμε σε προτεραιότητα τις υποδομές. Έτσι, προτείνουμε τη δημιουργία πράσινου ενεργειακού κέντρου στο Αλιβέρι, σε χώρους του παλιού Λιγνιτωρυχείου, για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στα εδάφη της «Αποκάλυψης». Θα προχωρήσουμε στη χωροθέτηση Βιοτεχνικού Πάρκου με υλοποίηση πράσινων επενδύσεων, δηλαδή δημιουργία χώρων μηχανικής ανακύκλωσης απορριμμάτων και κομποστοποίησης και εγκαταστάσεων για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης. Παράλληλα, θέλουμε να δημιουργήσουμε τεχνολογικό εκπαιδευτικό κέντρο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, προτείνουμε την ανάπτυξη του Δικτύου Φυσικού Αερίου στο Αλιβέρι.

Για μια “Θαλάσσια Εγνατία”

Για την ανάπτυξη των οδικών αξόνων, θα πιέσουμε για την ένωσή τους με τη Δυτική Ελλάδα. Παράλληλα, στις σκέψεις είναι να προωθήσουμε την ιδέα για τη “Θαλάσσια Εγνατία”, που θα συνδέει παραλιακά την Εύβοια, έργο που θα προκύψει από την συνεργασία του δήμου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το υπουργείο Ναυτιλίας. Διεκδικούμε την ολοκλήρωση του υδρευτικού έργου Φράγμα Μανικίων. Παράλληλα, θέλουμε να εξασφαλίσουμε την προσπελασιμότητα σε όλο το αγροτικό οδικό δίκτυο του δήμου.

Στο σκέλος της κοινωνικής πολιτικής, θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος του δήμου για την δημιουργία δομών για την τρίτη ηλικία όπως τα ΚΑΠΗ. Ενώ στις σκέψεις μας είναι η ανάπτυξη της δημοτικής συγκοινωνίας για τη σύνδεση χωριών και οικισμών με έδρες Δημοτικών Ενοτήτων. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, θα υποστηρίξουμε την ίδρυση συνεργατικών συνεταιριστικών δομών προμηθειών, καθότι η περιοχή μας είναι πλούσια σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

* Η Αλεξάνδρα Θαλασσίνου είναι υποψήφια δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου. Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1985 και μεγάλωσε στο Αλιβέρι Εύβοιας. Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει Δίπλωμα Α', Β' και Γ' Θεωρίας της Μουσικής και Αρμονίας. Από το 2009 εργάζεται ως μόνιμη δασκάλα και από το 2012 μέχρι σήμερα εργάζεται στο τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο Βέλους, όπου διατελεί προϊσταμένη. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές και συνεχίζει να διευρύνει τις ακαδημαϊκές γνώσεις της και να είναι ενεργή στην εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κύμης. Από το 2013 είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL