Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Κοινή δήλωση υποψηφίων Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Σάμου: Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοινή δήλωση υποψηφίων Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Σάμου: Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας

Ολόκληρη η κοινή δήλωση:

Επιλέξαμε τέσσερα χρόνια τώρα να σταθούμε με όποιο τρόπο μπορούσαμε δίπλα στους ανθρώπους της εργασίας, τους ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη, τους νέους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μαθητές και τους φοιτητές, τους αγρότες και τους νησιώτες των ακριτικών περιοχών.

Επιλέξαμε να συμβιβαστούμε. Παραλάβαμε μία χρεωκοπημένη χώρα και τη βγάλαμε από τη χρεωκοπία. Βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, με μία νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή ελίτ έτοιμη να μας πετάξει έξω από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρότι δεν είμασταν εμείς υπεύθυνοι για αυτή την τραγωδία που συντελέστηκε από το 2008 ως το 2014, επιλέξαμε να μείνουμε στην αρένα των διαπραγματεύσεων. Τα καταφέραμε όπως κανένας ως τώρα δεν τα κατάφερε. Σήμερα είμαστε όχι ο φτωχός συγγενής, ο τεμπέλης λαός του ευρωπαϊκού Νότου αλλά μία Ελλάδα με κύρος και βαρύνοντα λόγο στα διεθνή κέντρα αποφάσεων.

Είμαστε ξανά μία χώρα, με σταθερότητα και ασφάλεια, με κύρος στον διεθνή χώρο. Κλείνει η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη φορά πλεόνασμα στα ταμεία του κράτους αντί για έλλειμα.

  • Τα νοσοκομεία άνοιξαν ξανά δωρεάν για όλους. Θα μείνουν ανοιχτά με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που όχι μόνο δεν απολύσαμε αλλά προσλαμβάνουμε και άλλους, όσους είναι απαραίτητοι.
  • Ούτε ένα σχολείο, ούτε ένας παιδικός ή βρεφονηπιακός σταθμός δεν έκλεισε στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Συγκρίνετε το με το παρελθόν. Θα μείνουν ανοικτά, και θα πληθαίνουν για την προσχολική ηλικία. Όχι μόνο δεν δεν απολύθηκαν εκπαιδευτικοί, αλλά τα σχολεία στελεχώθηκαν από νέους.
  • Οι δήμοι δεν στραγγαλίστηκαν με απολύσεις και υποχρηματοδοτήσεις. Αντίθετα οι δήμοι που είχαν καταρρεύσει στηρίχθηκαν, με νέους εργαζόμενους, με χρηματοδοτήσεις ανεξάρτητα από τις κομματικής ταυτότητες των δημοτικών αρχών. Αυτό έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία και θα συνεχίσει να γίνεται.
  • Προσπαθήσαμε να ελαφρύνουμε το βάρος της χρεωκοπίας από τους επιχειρηματίες και τους ασφαλισμένους, όχι με κατασχέσεις όπως γινόταν τόσα χρόνια αλλά με διακανονισμούς, δόσεις, απάλειψη άδικων οφειλών, προστασία της πρώτης κατοικίας. Συνεχίζουμε την κοινωνική πολιτική με στόχευση τον μεσαίο χώρο.
  • Ανακουφίσαμε τους κατοίκους των νησιών, με το μεταφορικό ισοδύναμο, με τη μείωση του ΦΠΑ, με την αύξηση του υποκατώτατου μισθού και με έλεγχο εργασίας για όσους και όσες δούλευαν σε εξευτελιστικές συνθήκες. Δεσμευτήκαμε για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και για διατήρηση του αφορολόγητου ορίου.
  • Ρίξαμε την ανεργία κάτω από το 20% και δεσμευόμαστε να τη ρίξουμε και άλλο, προσθέτοντας άλλες 500.000 θέσεις εργασίας, στις 400.000 που εξασφαλίσαμε από το 2015 ως σήμερα.
  • Κρατήσαμε μέσα στην τρομερή πίεση τις συντάξεις, με ελάχιστες μειώσεις, σε σχέση με τις μειώσεις του 40% που είχαν επιβληθεί ως το 2014. Σώσαμε τις περιουσίες των ασφαλιστικών ταμείων που είχαν οδηγηθεί στην καταστροφή.
  • Σώσαμε χιλιάδες ακίνητα του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, αρχαιολογικούς χώρους και χώρους εκπαίδευσης ή υγείας, από την πώλησή τους, προστατεύοντας τον κρατικό προϋπολογισμό από τα ενοίκια που θα πληρώνονταν σε ιδιώτες μετά την πώλησή τους, όπως έγινε ήδη με άλλα χιλιάδες ακίνητα που είχαν εκποιηθεί ως το 2014. Αυτά τα ακίνητα αξιοποιούνται πλέον με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης.
  • Είχαμε αύξηση ντόπιων και ξένων επενδύσεων, αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία. Σταματήσαμε το πανηγύρι των υπερτιμολογήσεων και της διαφθοράς στα δημόσια έργα, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις προμήθειες του Δημοσίου. Μειώσαμε όσο καμιά άλλη κυβέρνηση στη σύγχρονη ιστορία τη φοροδιαφυγή και φορολογήσαμε τον μεγάλο πλούτο. Συνεχίζουμε για μία οικονομία πιο δίκαιη με βάρη ισομοιρασμένα σε όλους. Με υψηλή φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και χαμηλή φορολόγηση των αδύναμων.

Θα θέλαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα. Σίγουρα όμως αυτή η κυβέρνηση έκανε πολύ περισσότερα από όσα όλες οι κυβερνήσεις μαζί εδώ και πολλά χρόνια.

Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση για να ολοκληρώσουμε το κοινωνικό-οικονομικό μας πρόγραμμα.

Προς την ευημερία της χώρας με κοινωνική δικαιοσύνη. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει τη βιώσιμη οικονομία, την ανάπτυξη, απομένει να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Ανακουφίζοντας τμήματα του πληθυσμού που χτυπήθηκαν πολύ: τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, εμπόρους, επιστήμονες, συνταξιούχους. Με πρόσθετα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη δωρεάν υγεία, παιδεία και πρόνοια.

Προχωράμε σε μια πορεία που αξίζει στην πατρίδα μας. Δεν γυρνάμε στο μαύρο παρελθόν. Στην Ελλάδα της χρεωκοπίας, των χιλιάδων απολύσεων, των κλειστών μαγαζιών, των συσσιτίων και των αυτοκτονιών.

Προχωράμε προς το μέλλον. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας.

Ψηφίζουμε Όλες και Όλοι

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL