Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα Ιωάννινα από ισχυρές καταιγίδες και πτώση κεραυνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα Ιωάννινα από ισχυρές καταιγίδες και πτώση κεραυνών

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων λίγο πριν τις εννέα το βράδυ. Μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής πρωτεύουσας έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα, κεραυνοί έπληξαν τα καλώδια της ΔΕΗ, συνεργεία της οποίας εργάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν την εκτεταμένη βλάβη.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων από ανελκυστήρες.

Σε Παραμυθιά και Τσεπέλοβο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Για μιάμιση ώρα περίπου έμειναν στο σκοτάδι πολλές περιοχές της Πρέβεζας από βλάβη που σημειώθηκε ενώ χωρίς ρεύμα είναι δεκάδες χωριά στην Παραμυθιά και το Σούλι. Για τέσσερις ώρες είχε μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση το Επισκοπικό Ιωαννίνων ενώ διακοπές μικρής διάρκειας σημειώνονται και σε άλλα χωριά, σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου.

Πρόκειται για προβλήματα που καταγράφονται με την πρώτη ισχυρή βροχή του φετινού χειμώνα γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση εντονότερων αλλά και παρατεταμένων καιρικών φαινομένων.

Όπως σημειώνουν ενημερωμένες πηγές βασική αιτία που δημιουργούνται προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ είναι η απουσία συντήρησης, ειδικά εκεί όπου οι υποδομές μετρούν μερικές δεκαετίες.

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι στις οκτώ το βράδυ καταγράφηκαν στην Παραμυθιά -122 χιλιοστά- και στο Τσεπέλοβο -100 χιλιοστά.

Στον πίνακα με τα στοιχεία από όλη την χώρα ακολουθούν τα Δερβίζιανα, η Βωβούσα, η Δωδώνη, η Ζίτσα, το Τρίστενο και η Ελεούσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL