Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
14.2°C20.1°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.9°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.3°C17.7°C
1 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.8°C17.2°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.5°C18.5°C
0 BF 63%
Δήμοι κλείνουν τις παιδικές χαρές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμοι κλείνουν τις παιδικές χαρές

Σε έκτακτα μέτρα προχωρούν αρκετοί δήμοι της χώρας, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο δήμος Ιλίου, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Αλίμου και Χαλανδρίου, προχώρησαν στο "κλείσιμο" των παιδικών χαρών.

Κλειστές οι Παιδικές Χαρές του Δήμου Ιλίου έως 25.03.2020

Κλειστές θα παραμείνουν οι Παιδικές Χαρές στον Δήμο Ιλίου έως και την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο των γενικότερων οδηγιών και των έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παρακαλούνται οι γονείς να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό των ίδιων και των παιδιών τους με κόσμο σε ανοιχτούς και σε κλειστούς χώρους.

Οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και την πρόληψη της μετάδοσης και της διασποράς του κορωνοϊού.

Στη Γλυφάδα κλείνουν έως την 25η Μαρτίου:

–         Σχολεία δημόσια και ιδιωτικά όλων των βαθμίδων

–         Παιδικοί σταθμοί δημόσιοι και ιδιωτικοί

–         Νηπιαγωγεία δημόσια και ιδιωτικά

–         ΙΕΚ δημόσια και ιδιωτικά

–         Φροντιστήρια

–         Κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις (Γυμναστήριο «Οδυσσέας Παπαδόπουλος», ΔΑΚ, αίθουσα γυμναστικής επί της οδού Παμβώτιδος 104, Διασχολικό Κέντρο, 8ο Δημοτικό Γυμναστήριο – Γεννηματά και Πέλλης)

–         Ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις (Ανοικτό Κολυμβητήριο Γλυφάδας στην 3η Μαρίνα, 1ο Δημοτικό Στάδιο – Αλ. Παναγούλη 3, 2ο Δημοτικό Γυμναστήριο – Σ. Βέμπο και Παλμύρας, 3ο Δημοτικό Γυμναστήριο – Ελ. Ανθρώπου και Κριμαίας, 4ο Δημοτικό Γυμναστήριο –Π. Πολεμιστών και Μυκηνών, 5ο Δημοτικό Γυμναστήριο – Γούναρη και Ευγενίδου, 6ο Δημοτικό Γυμναστήριο – Ζέρβα και Τατάκη, 7ο Δημοτικό Γυμναστήριο – Αγ. Νεκταρίου και Τενέδου).

–         Δημοτικό Ωδείο

–         Δημοτική Βιβλιοθήκη

–         Χώροι πολιτιστικών δραστηριοτήτων (Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», αίθουσα δραστηριοτήτων Τμημάτων ΚΑΠΠΑ Γούναρη 199)

–         Παιδικές χαρές

Ακυρώνονται έως την 25η Μαρτίου:

–         Όλα τα αθλητικά προγράμματα (Pilates, Yoga, Tabata, Barre a Terre, Θεραπευτική Γυμναστική, Body on fire, Γενική Γυμναστική-Κυκλική με Mini Ball, Γενική Γυμναστική-Κυκλική με βάρη, Γενική Γυμναστική-Κυκλική με λάστιχα, Αεροβική Ενδυνάμωση με λάστιχα, Αεροβική, Ενδυνάμωση, Hips-Abs, Kettlebell, Total Body, Μοντέρνος Σύγχρονος χορός, Παραδοσιακοί χοροί, Cross-fit, Εκμάθηση προγραμμάτων στίβου, Τέννις, Χοροκίνηση, Fitness Gym)

–          Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις (συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά.)

–         Όλες οι δραστηριότητες των συλλόγων γονέων που γίνονται κατά τις απογευματινές ώρες στα σχολεία

Στην Ηλιούπολη κλειστές 33 παιδικές χαρές

Μιλώντας στο MEGA ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι πήρε την απόφαση να κλείσει τις 33 παιδικές χαρές του δήμου, όλα τα κλειστά και ανοιχτά γυμναστήρια, ακόμα και το κυλικείο του δημοτικού κοιμητηρίου, προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

Δήμος Αλίμου

Με δελτίο Τύπου ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης ανακοίνωσε πως επεκτείνονται τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αναστολή λειτουργίας των παιδικών χαρών αλλά και όλων των χώρων άθλησης.

Η ανακοίνωση:

Από εχθές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» σε όλον τον πλανήτη, εξαιτίας του νέου κορονοϊού. Σύμφωνα με αρκετές επιστημονικές προβλέψεις, οι 2 στους 3 από εμάς θα νοσήσουν από τη μεταδοτική αυτή νόσο.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί απόλυτη ψυχραιμία και μεγάλη προσοχή ατομικά από τον καθένα μας, ώστε να αποφύγουμε να ασθενήσουμε οι ίδιοι ή οι οικείοι μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αλίμου κλιμακώνει τα μέτρα πρόληψης που έχει ήδη πάρει και για τα οποία σας έχουμε ήδη ενημερώσει, λαμβάνοντας επιπλέον και τα ακόλουθα μέτρα:

Από σήμερα και μέχρι και τις 25 Μαρτίου κλείνουν όλες οι ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ και τα ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΑΡΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ και απαγορεύεται η χρήση τους.

Οι ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ (γήπεδα κ.λπ.) θα είναι πλέον κλειστοί ΚΑΙ για όλα τα τμήματα υποδομών όλων των αθλητικών σωματείων (έχουν ήδη ανασταλεί και τα αντίστοιχα πρωταθλήματα σχεδόν στο σύνολό τους), δηλαδή δεν θα λειτουργούν καθόλου.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL