Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας - Ρίψεις νερού από εναέρια μέσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας - Ρίψεις νερού από εναέρια μέσα

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη για δεύτερη μέρα. Η φωτιά έφτασε στα Αθίκια Κορινθίας, συνολικά έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί, με τελευταίο τον Άγιο Ιωάννη, και μία κατασκήνωση.

«Βελτιώνεται πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων" δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Κάτοικοι από τον Άγιο Ιωάννη και το Αλαμάνο ανέφεραν στο avgi.gr ότι υπάρχουν μεγάλες καταστροφές τόσο σε σπίτια όσο και σε ζώα. "Οι περιουσίες ετών χάθηκαν σε λίγα λεπτά", είπαν χαρακτηριστικά. Η πυρκαγιά στο πέρασμά της έχει κατά κάψει δασικές εκτάσεις αλλά και ελαιοκτήματα. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι καπνοί είναι ορατοί και στη Λακωνία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Λουτράκι

Στο μεταξύ οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στο Λουτράκι και αυτή την ώρα παραμένουν μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Φιγαλείας, στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Στην περιοχή παραμένουν 6 πυροσβέστες και 3 οχήματα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, ενώ βοήθησε τον γεγονός ότι έπεσαν οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL