Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Διαβάστε αναλυτικά ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαβάστε αναλυτικά ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί στην Αθήνα και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες. 

Ο δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.

Επίσης τονίζει ότι ο μηχανισμός του δήμου, είναι σε ετοιμότητα για την προστασία των άστεγων συμπολιτών μας και συνεργεία του επιχειρούν με ρίψη αλατιού, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές οι προσβάσεις στα νοσοκομεία.

Με ανακοίνωσή της η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν κλειστά  «όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών (Αθηναίων, Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας)».

Κλειστά τα σχολεία στην Ανατολική Αττική λόγω της κακοκαιρίας

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους και ισχύει για τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής (Αχαρνές, Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Παιανία, Παλλήνη, Σπάτα - Αρτέμιδα, Ραφήνα - Πικέρμι, Σαρωνικός, Ωρωπός).

Λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, ο δήμος Πειραιά ενημερώνει τους πολίτες, ότι αύριο Τρίτη 10/01/2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά όλα τα σχολεία θα παραμείνουν και στο δήμο Κορυδαλλού σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Κορυδαλλού, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν μονάχα με προσωπικό ασφαλείας, για να εξυπηρετηθούν όσοι γονείς αδυνατούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Κλειστά ορισμένα σχολεία και στην Κρήτη

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στα Χανιά, εκτός από αυτές που βρίσκονται στο δήμο Αποκορώνου και στο Έλος Κισσάμου.

Kλειστές με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, θα είναι και όλες οι σχολικές μονάδες (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια) του δήμου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο Έλος Κισσάμου, όπως ανακοίνωσε ο δήμος. Η απόφαση ελήφθη, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης στους δρόμους της περιοχής.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη και σε συνεννόηση με τους προϊστάμενους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζερβάκη αντίστοιχα, οι μαθητές (Α' Βάθμιας και Β Βάθμιας) από τον πρώην Δήμο Ιναχωρίου και από το χωριό Σηρικάρι του Δήμου Κισσάμου που δεν θα προσέλθουν στα σχολεία, λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο θα θεωρούνται δικαιολογημένα απόντες.

Θεσσαλονίκη: Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στον δήμο Θέρμης

Ανακοίνωση για τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν εξέδωσε ο δήμος Θέρμης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτήν λόγω προβλημάτων με το νερό και την θέρμανση δεν θα λειτουργήσουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας, το Γυμνάσιο Καρδίας, το 1ο Γυμνάσιο Τριλόφου, το Λύκειο Τριλόφου, το 2ο Νηπιαγωγείο Τριαδίου, το Νηπιαγωγείο Βασιλικών, το Νηπιαγωγείο Σουρωτής, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης και 5ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, το 4ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, το 2ο Λύκειο Θέρμης, το 3ο Νηπιαγωγείο Τριαδίου, το Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής, το Νηπιαγωγείο Σχολαρίου, το 2ο Νηπιαγωγείο Τριλόφου, το Γυμνάσιο Βασιλικών, το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης & ΤΕΕ, το 2ο Γυμνάσιου Τριλόφου και το ΕΕΕΚ Θέρμης.

Λόγω χιονόπτωσης δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία σε Περιστερά και Άγιο Αντώνιο. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Θέρμης θα λειτουργήσουν κανονικά

Κλειστά σχολεία στην Δυτική Μακεδονία λόγω του χιονιά

Εξ αίτιας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της παγωνιάς που επικρατεί στο σύνολο της δυτικής Μακεδονίας, με το θερμόμετρο κατά μέσο όρο να κυμαίνεται στους -10 βαθμούς κελσίου, με αποφάσεις των δημάρχων, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοϊου, Σερβίων Βελβεντού, Γρεβενών, Δεσκάτης, Καστοριάς, 'Αργους Ορεστικού, Νεστορίου, Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών.

Σε ποιους δήμους δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλούς δήμους σε Ημαθία, Χαλκιδική και Σέρρες, με αποφάσεις των δημάρχων, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Στην Ημαθία, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας. Στη Νάουσα θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Στον δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Και στον δήμο Σιθωνίας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Στον δήμο Ηράκλειας Σερρών, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών.

Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σερρών, που παρέμειναν κλειστοί χθες, αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά.  

Στον δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση, κλειστός θα παραμείνει, λόγω προβλημάτων υδροδότησης που προκάλεσε ο παγετός, ο δημοτικός παιδικός σταθμός "Ελαφάκια". Όσοι γονείς έχουν ανάγκη, μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον βρεφονηπιακό παιδικό σταθμό "Μελισσόπουλα". Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης που λειτουργούν σε απογευματινή βάρδια.

Κλειστό και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας λόγω βλάβης στο σύστημα θέρμανσης από τον παγετό. Στο μεταξύ, δεν θα γίνουν μαθήματα στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αλλά οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λάρισα: Ζημιές στα σχολεία λόγω παγετού

Το απόλυτο ψύχος και οι πολικές θερμοκρασίες που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες και στη Λάρισα, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημίες στα υδραυλικά συστήματα και τις σωληνώσεις, σε αρκετά σχολεία της πόλης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων & πολιτικής προστασίας του δήμου Λάρισας, Γιώργος Σούλτης, τόνισε πως «από το πρωί υδραυλικοί και τεχνίτες, με εντολή των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, επισκέπτονται όλα τα σχολεία με στόχο να αποκαταστήσουν τις ζημίες, όπου παρατηρούνται».

Όλα τα σχολεία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σε ολόκληρο το νομό, θα παραμείνουν κλειστά, μετά από απόφαση των δημάρχων, ενώ μόνο οι παιδικοί σταθμοί της Λάρισας θα λειτουργήσουν.

Κλειστά τα σχολεία σε Βόλο, Σκόπελο και Αλόννησο

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του δήμου Βόλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας. Επίσης, θα είναι κλειστά και τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Πάτρα: Και σήμερα θα παραμείνουν κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα σχολεία της Πάτρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Πατρέων, κλειστά θα μείνουν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Κάτω Καστριτσίου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σελλών, το 65ο νηπιαγωγείο και το 59ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκονται στην περιοχή της Βούντενης.

Κομοτηνή: Κλειστά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία

Με αλλεπάλληλες αποφάσεις των δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Αρριανών και Ιάσμου, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και κατά την διάρκεια της Τρίτης, 10 Ιανουαρίου 2017. 

Κλειστά τα περισσότερα σχολεία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στη Φθιώτιδα, επειδή υπάρχουν ιδιαιτερότητες από δήμο σε δήμο, τις σχετικές αποφάσεις τις πήραν οι δήμαρχοι. Βάσει της απόφασης, όλα τα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά σε όλους τους δήμους.

Στην Εύβοια, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Στη Φωκίδα, στην περιοχή της Γραβιάς, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης. Αποφασίστηκε ακόμη να μη λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σε Δελφούς, Δεσφίνα, Πολύδροσο και Ευπάλιο.

Στη Βοιωτία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο δήμο Τανάγρας και στο δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας . Στις 9 το πρωί θα ανοίξουν τα σχολεία στο δήμο Αλιάρτου και μισή ώρα αργότερα στο δήμο Λιβαδειάς, ενώ στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στο δήμο Ορχομενού και στη Θήβα. Σε ό,τι αφορά την Θήβα, θα παραμείνουν κλειστά τα ειδικά σχολεία που λειτουργούν εκεί.

Με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στην Ευρυτανία και στο δήμο Καρπενησίου τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 το πρωί, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Στο δεύτερο δήμο της περιοχής, στο δήμο Αγράφων, έχει ήδη αποφασιστεί από χθες τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά σήμερα τα σχολεία σε Καλάβρυτα και Αιγιαλεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με το δήμο «οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή έχουν μετατρέψει τους χώρους των σχολικών μονάδων σε παγοδρόμια».

Επίσης, κλειστά θα είναι και τα σχολεία στην Αιγιαλεία, κυρίως λόγω του παγετού.

Στο δήμο Δυτικής Αχαΐας δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία στις κοινότητες Πηγάδια Σαντομέρι, Πόρτες Μιχόι, Βελιτσές και Σπάτα.

Στην Αιτωλοακαρνανία τώρα και συγκεκριμένα στο δήμο Ναυπακτίας θα παραμείνουν  κλειστά το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Δάφνης, καθώς και το νηπιαγωγείο Ξηροπηγάδου, ενώ στο δήμο Μεσολογγίου, τα δημοτικά σχολεία στις τοπικές κοινότητες Ελληνικά, 'Αγιος Θωμάς και Σταμνά, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις 9:00 το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL