Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Καταγγελία για φασιστική επίθεση σε σπίτι ζευγαριού στα Βάγια Βιωτίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία για φασιστική επίθεση σε σπίτι ζευγαριού στα Βάγια Βιωτίας

Συγκεκριμένα στην κοινή ανακοίνωση τους οι τρεις κινήσεις αναφέρουν ότι: «Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του στα Βάγια ζευγάρι, γνωστό για την κοινωνική και πολιτική του δράση στο χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς με παρουσία και αγώνες στο αντιφασιστικό και διεθνιστικό κίνημα, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου από ομάδα νεαρών χρυσαυγιτών.

Με τραμπούκικες πρακτικές και δρώντας το βράδυ επιτέθηκαν πετώντας αντικείμενα και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Η επίθεση αυτή έγινε αξιοποιώντας το ζήτημα των σχολικών καταλήψεων για το Μακεδονικό, θέμα με το οποίο η υπόδικη χρυσή αυγή προσπαθεί να διεισδύσει στους νέους, τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της περιοχής μας. Η επάνοδος των φασιστών στο δρόμο γίνεται υπό την κάλυψη και ανοχή του εθνικιστικού όχλου των συλλαλητηρίων, των ΜΜΕ και της αστυνομίας».

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται πως: «Δηλώνουμε ότι ο ναζισμός, ο ρατσισμός, ο φασισμός και γενικότερα η μισαλλοδοξία δεν μπορεί να φωλιάσει στον τόπο που είναι ακόμα ορατές οι πληγές που άφησε με το πέρασμά της η ναζιστική θηριωδία.

Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας εκφοβίζουν. Αυτή η πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη. Καλούμε τους νέους, τους εργαζόμενους, τους κατοίκους του νομού μας να συνεχίσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα μέχρι το ναζιστικό μόρφωμα να ξεριζωθεί από τις περιοχές μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL