Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Προς κατασκευή νέα δομή αιτούντων άσυλο στην Λέσβο (Αγιάσο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προς κατασκευή νέα δομή αιτούντων άσυλο στην Λέσβο (Αγιάσο)

Αναστάτωση έχει δημιουργήσει στο νησί της Λέσβου, η διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού  (από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) για τις υπηρεσίες που αφορουν στην "Πρόληψη τεχνικού συμβούλου για το έργο ''Ανακαίνιση - Αναβάθμιση κτίριου στη θέση Καμπούδη (Αγιάσος Λέσβου)''.

Σύμφωνα με τοπικά σάιτ, έχει προκηρυχθεί και διαγωνισμός για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για το έργο ανακαίνισης- αναβάθμισης κτιρίου στη θέση Καμπούδη (Αγιάσος), όπου σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από  το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα προγράμματα και οι φάκελοι για το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε 150 ημέρες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Πρόκειται για το κτήριο που βρίσκεται στην Αγιάσο δίπλα στο γήπεδο, και το οποίο φιλοξενούσε τους τρόφιμους του «Θεομήτωρ» πριν εγκατασταθούν στο ανακαινισμένο κτήριο του πρώην Σανατορίου και το οποίο ήταν κενό.

Η τοπική κοινότητα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται ενάντια στην απόφαση αυτή, αντιπροτείνοντας από την άλλη, μέσω κονδυλίων ο χώρος να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύψει ψυχιατρικές περιπτώσεις για όλο το Βόρειο Αιγαίο, αναγκαιότητα που έχει εντοπιστεί από πολλούς φορείς.

Εντύπωση έχει προκαλέσει η σιγή ασυμάρτου των εμπλεκόμενων φορέων της αυτοδιοίκησης, του Δήμου Μυτιλήνης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που στην προεκλογική περίοδο το προσφυγικό ήταν το κυριάρχο για τον νυν Δημάρχου, Στρατή Κύτελη αλλά και του νυν Περιφερειάρχη, Κ. Μουτζούρη. Θυμίζουμε νυν αντιπεριφερειάρχη να ξεσηκώνει κόσμο προεκλογικά για σενάριο νέας δομής στην Αχλαδερή και δηλώσεις... «κόλαφο» περί εισβολής και άλλες γελοιότητες, αλλά για την ταμπακιέρα... άκρα του τάφου σιωπή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL