Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C25.1°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C19.6°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.3°C
3 BF 26%
ΣΥΡΙΖΑ: Θολό παραμένει το μέλλον του νοσοκομείου Καρπάθου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Θολό παραμένει το μέλλον του νοσοκομείου Καρπάθου

Φωτογραφία αρχείου

Ερώτηση που συνυπογράφουν οι Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός προς τον υπουργό Υγείας με θέμα «θολό παραμένει το μέλλον του Νοσοκομείου Καρπάθου. Υποβαθμισμένες οι υποδομές Υγείας των νησιών».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «ο Covid- 19 ανέδειξε την μεγάλη σημασία ενός ισχυρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας, οχυρωμένο από έναν ενισχυμένο προϋπολογισμό και στελεχωμένο με το απαραίτητο προσωπικό, σε αντίθεση με την άποψη περί εισαγωγής ιδιωτών στα Νοσοκομεία, που στο δεύτερο μισό του 2019, είχε γίνει πλειοψηφούσα στον δημόσιο διάλογο.

Εν τω μεταξύ τα νησιά παραμένουν ανοχύρωτα. Η Κάρπαθος χαρακτηριστική περίπτωση. Συγκεκριμένα:

To Κέντρο Υγείας Kαρπάθου:  από τον περασμένο Νοέμβριο έχει λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη θέση Προέδρου του Κ.Υ. Όμως, εδώ και έξι μήνες καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την πλήρωση της θέσης και καμία διαδικασία δεν έχει εκκινήσει, ώστε το Κέντρο Υγείας να αποκτήσει το κατάλληλο δυναμικό που χρειάζεται για την ομαλή του λειτουργία. Αποτέλεσμα της μεγάλης αυτής καθυστέρησης είναι η υπολειτουργία των υπηρεσιών του ΚΥ και φυσικά η κλιμακούμενη ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Το Νοσοκομείο Καρπάθου: Το πλήρως εξοπλισμένο και έτοιμο προς λειτουργία έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης, το οποίο επρόκειτο να αναβαθμίσει υγειονομικά την δυσπρόσιτη επαρχία Καρπάθου - Κάσου, παραμένει ακόμη κλειστό, προσβάλλοντας τις ανάγκες των νησιωτών και αγνοώντας την συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας προς τους νησιώτες».

«Μπροστά σε αυτή την νέκρωση σχεδόν όλων των δομών υγείας του νησιού, η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια, ενώ εκφράζονται φόβοι για επιπλέον ύφεση της οικονομίας του νησιού παρά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, καθώς, σύμφωνα με τα  πρωτόκολλα της Κυβέρνησης και της Ε.Ε., η δυνατότητα άμεσης και επαρκούς υγειονομικής περίθαλψης στην τοποθεσία παραθερισμού είναι απαραίτητη για την προσέλκυση τουριστών».

Σε αυτό το πλαίσιο ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

«1. Γιατί μέχρι τώρα το Νοσοκομείο Καρπάθου δεν έχει ανοίξει τις πύλες του στους κατοίκους και τους νησιώτες, εφόσον η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες;

2. Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο Υγείας ώστε να λειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείο Καρπάθου;

3. Πότε θα προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την στελέχωση του;

4. Πότε αναμένεται να πληρωθεί η θέση του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Καρπάθου ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στις παρεχόμενες πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους νησιώτες;».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL