Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ιδιώτες γιατροί, πολυ-ιατρεία και διαγνωστικά εργαστήρια χωρίς σύμβαση / Εξαπατούν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στη Φθιώτιδα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιδιώτες γιατροί, πολυ-ιατρεία και διαγνωστικά εργαστήρια χωρίς σύμβαση / Εξαπατούν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στη Φθιώτιδα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Η "Αυγή" έχει στη διάθεσή της δύο έγγραφα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Φθιώτιδας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με αριθμούς πρωτοκόλλου και ημερομηνίες 12154 - 5/12/2014 και 12581 - 23/12/2014 αντίστοιχα, από τα οποία προκύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα για το ιδιωτικό πολυ-ιατρείο "ΙΑΣΙΣ" της Λαμίας και της Στυλίδας του Νομού Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, στα δύο έγγραφα αναφέρεται ότι το πολυ-ιατρείο "ΙΑΣΙΣ" της Λαμίας, ενώ δεν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, εκτελεί παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι, μάλιστα, διαμένουν πολύ μακριά από το ιδιωτικό ιατρείο της συμβεβλημένης με τον ΕΟΠΥΥ βιοπαθολόγου Ευσταθίας Δαλαδήμου, η οποία εκδίδει σωρηδόν τα σχετικά παραπεμπτικά!

Στη συνέχεια, οι ασφαλισμένοι καταβάλλουν στο "ΙΑΣΙΣ" της Λαμίας μόνον την προβλεπόμενη εκ του νόμου οικονομική συμμετοχή τους και το "ΙΑΣΙΣ" υποβάλλει κανονικά τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά για εκκαθάριση και αποζημίωση στον... ΕΟΠΥΥ!

Επίσης, το πολυιατρείο "ΙΑΣΙΣ" διαφημίζεται διά των τοπικών ΜΜΕ ως... συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ μονάδα!

Στα δύο έγγραφα τα οποία έχει στη διάθεσή της η "Αυγή", η Περιφερειακή Διεύθυνση Φθιώτιδας του ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι έχει ελέγξει σχετικά τυχαίο δείγμα 140 ηλεκτρονικών παραπεμπτικών, εκ των οποίων τα 90 έχουν εκτελεστεί από το "ΙΑΣΙΣ" και έχουν εκδοθεί από την ως άνω συμβεβλημένη ιδιώτη βιοπαθολόγο, η οποία διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στην Αταλάντη και τους Λιβανάτες του Νομού Φθιώτιδας...

ΕΟΠΥΥ: Ερευνάμε μεγάλο κύκλωμα απάτης

Σύμφωνα με όσα διαβεβαιώνει την "Αυγή" ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, όχι μόνον ο ΕΟΠΥΥ ουδέποτε έχει αποζημιώσει ηλεκτρονικά παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού τα οποία έχουν υποβληθεί από το μη συμβεβλημένο με τον Οργανισμό πολυ-ιατρείο της Λαμίας "ΙΑΣΙΣ" και έχουν εκδοθεί από τη συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτη βιοπαθολόγο Ευσταθία Δαλαδήμου, αλλά επισταμένη, συστηματική και εις βάθος έρευνα διενεργούν ήδη στον Νομό Φθιώτιδας και γύρω από το "ΙΑΣΙΣ" πολυμελή κλιμάκια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην "Αυγή" ο Δημήτρης Κοντός, τα ελεγκτικά κλιμάκια έχουν ήδη εντοπίσει σειρά ιδιωτικών βιοπαθολογικών, μικροβιολογικών και άλλων εργαστηρίων στον Νομό Φθιώτιδας, τα οποία... αγοράζουν τα εκτελεσμένα παραπεμπτικά από το "ΙΑΣΙΣ" και τα υποβάλλουν "κανονικά" στον ΕΟΠΥΥ για λογαριασμό τους, εισπράττοντας τη διαφορά!

Τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και του ΣΕΥΥΠ αναμένεται λίαν συντόμως να ξετυλίξουν το κουβάρι, να καταρτίσουν και να υποβάλουν τα σχετικά πορίσματα στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, καθώς και να παραπέμψουν τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη για την περαιτέρω ποινική διερεύνησή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL