Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.4°C28.0°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
21.9°C28.1°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.0°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C27.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
1 BF 39%
Αν.Ξανθός: Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα της ΝΔ εγκυμονεί κινδύνους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν.Ξανθός: Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα της ΝΔ εγκυμονεί κινδύνους

Από το Πέραμα και τα Ανώγεια στην Κρήτη, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε στην επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον Πρόεδρο Μπους, που είδε το φως της δημοσιότητας, λέγοντας: «Η ΝΔ είχε εκχωρήσει στη γειτονική χώρα το όνομα Μακεδονία για το εσωτερικό και "Μακεδονία-Σκόπια" για το εξωτερικό, χωρίς συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα και όχι erga omnes που κατάφερε η κυβέρνηση. Και τόσο καιρό δεν σταμάτησαν να υποκρίνονται τους Μακεδονομάχους και να μιλούν για προδοσίες και ηγούνταν συλλαλητηρίων εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία των πολιτών πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου, μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κλάδο Δήμο, Μαθιουδάκη Εμμανουέλα και Μανουσάκη Χρυσούλα, συμμετείχαν σε ανοιχτή συζήτηση με κατοίκους του Μυλοποτάμου και των Ανωγείων στην οποία ο κ. Ξανθός απαντώντας για τη μεσαία τάξη τόνισε: «Από τις ελίτ που ελέγχουν τα τηλεοπτικά κανάλια, δεν ανεχόμαστε κλαυθμούς και οδυρμούς για τη μεσαία τάξη που φτωχοποιείται».

Τόνισε μάλιστα πως: «Η σχέση με τον λαό στα χρόνια της διακυβέρνησης μας ήταν ειλικρινής και χωρίς συνδιαλλαγή. Μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα αν επικοινωνήσουμε στους πολίτες τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου μας, αν προβάλλουμε το στρατηγικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, αν αναδείξουμε τις διαχωριστικές μας γραμμές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αν επισημάνουμε τους κινδύνους που θα προκύψουν από μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ. με τη χρήση της νεοφιλελεύθερης ατζέντας που θέλει να προωθήσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL