Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Αντίδραση Γεννηματά στην επίθεση Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντίδραση Γεννηματά στην επίθεση Μητσοτάκη

Η προειδοποίηση Μητσοτάκη για «αυτοδυναμία ή επαναληπτικές εκλογές με απλή αναλογική» συνεχίζει να προκαλεί την έντονη δυσφορία του ΚΙΝ.ΑΛΛ., καθώς απειλεί ευθέως το δικό του εκλογικό ποσοστό. Έτσι, η Φ. Γεννηματά όλο και πιο εντατικά καλεί τους ψηφοφόρους της να... μην πέσουν στην παγίδα να ψηφίσουν Ν.Δ. για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να ψηφίσουν ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Παράλληλα, το επικοινωνιακό τελεσίγραφο του προέδρου της Ν.Δ. δίνει τη δυνατότητα στη Φ. Γεννηματά να σηκώνει τους τόνους απέναντΊ του προκειμένου να ενισχύσει το αντιδεξιό προφίλ της, ακριβώς την ίδια στιγμή που συνεχίζει να διαβεβαιώνει ότι θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα και την πολιτική ομαλότητα, συναινώντας σε μια κυβέρνηση Ν.Δ. έστω και με ψήφο ανοχής.

Από το Αρκαλοχώρι της Κρήτης, όπου περιόδευσε τις τελευταίες μέρες, η Φ. Γεννηματά είπε ότι «μοναδική εγγύηση» και «κρίσιμη ψήφος» για την πολιτική σταθερότητα είναι η ψήφος στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. «Ποια πολιτική σταθερότητα μπορεί να εγγυηθεί ο κ. Μητσοτάκης;» ρώτησε και τον κατηγόρησε ότι «υπερέβη τα εσκαμμένα: ΈναΝ θεμιτό στόχο του να διεκδικεί την αυτοδυναμία τον μετατρέπει σε ωμό εκβιασμό. Μητσοτάκης ή χάος, μας είπε. Ή εγώ μόνος, ή ξανά εκλογές. Απειλεί τον Ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα, την απλή αναλογική, την οποία κατά τα άλλα καταδικάζει». Ανέφερε ότι «η επιδίωξη της αυτοδυναμίας γίνεται συνώνυμη με νέες περιπέτειες, ταυτίζεται με αλλεπάλληλες εκλογές».

Από το Ρέθυμνο προέβη σε δήλωση με αποκλειστικό θέμα τον Κυρ. Μητσοτάκη, στον οποίο «απάντησε» ότι «καλά θα κάνει λοιπόν να ασχοληθεί με τις μεταλλάξεις της Ν.Δ." και τον ρώτησε πότε θα αποκηρύξει τις πολιτικές της κυβέρνησης Καραμανλή «που οδήγησαν στον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας».

Η Φ. Γεννηματά δεν έκρυψε ότι ανησυχεί για διαρροές προς τη Ν.Δ.. Απευθύνθηκε σε αυτούς που «στράφηκαν προς τη Ν.Δ. μόνο και μόνο για να διώξουν τον Τσίπρα» ζητώντας τους να «μην παραδώσουν την προοδευτική ταυτότητά τους», αλλά να στηρίξουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως «προοδευτικό αντίβαρο στην ανεξέλεγκτη Δεξιά» και προκειμένου να ενισχυθεί στην αναζήτηση για την εξεύρεση των απαιτούμενων 200 ψήφων για την κατάργηση της απλής αναλογικής.

Είπε ότι «το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το καθορίσει ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του. Οι πολίτες θα μας αναθέσουν ρόλους». Περιέγραψε στάση ανοχής αναφέροντας ότι «δεν μας ενδιαφέρουν οι υπουργικές καρέκλες» και πως «δεν θέλουμε να οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία».

Εξισώνει Τσίπρα με... Καραμανλή για το "Μακεδονικό"!

Με μια σύντομη αναφορά της, η Φ. Γεννηματά ενέταξε τις αποκαλύψεις για την επιστολή του Κ. Καραμανλή προς τον Τζ. Μπους με την οποία πρότεινε ονομασία «Μακεδονία - Σκόπια» στην προσπάθειά της να εξισώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ., τον Αλ. Τσίπρα με τον Κ. Καραμανλή. Παράλληλα, καθότι η ομιλία ήταν στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου, θέλησε να πει ότι η σημερινή στάση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ούτε λίγο ούτε πολύ είναι συνέχεια της εξωτερικής πολιτικής του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και έτσι να εμφανίσει τις επιλογές της αιτιολογημένες και δικαιωμένες.

«Τώρα τσακώνονται για το ποιος έκανε τις υποχωρήσεις στο θέμα των Σκοπίων. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι και οι δύο παρέδωσαν όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Τους πρόδωσε η επιστολή του κ. Καραμανλή προς τον κ. Μπους που την έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια. Αρκετά και με τους δύο» είπε η Φ. Γεννηματά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL