Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
"Αναγκαστικό ξύλο" το δόγμα της κυβέρνησης ενόψει Πολυτεχνείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αναγκαστικό ξύλο" το δόγμα της κυβέρνησης ενόψει Πολυτεχνείου

Κλίμα αστυνομοκρατίας καλλιεργεί η κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ώστε να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από το φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού και τη σκανδαλώδη διάταξη που εξασφαλίζει αναδρομική ασυλία στους τραπεζίτες για τα “θαλασσοδάνεια”. Ο Μάκης Βορίδης δήλωσε χθες πως εμμένει στη δήλωση ότι “το ξύλο αποτελεί στοιχείο αναγκαστικότητας για την εφαρμογή του νόμου”, ενώ με την “τσεκουράτη” αποστροφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έσπευσε να ευθυγραμμιστεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος καθώς ισχυρίστηκε ότι "μια χαρά τα είπε ο κ. Βορίδης”.

Μ. Βορίδης: "Εμμένω στις δηλώσεις μου"

«Εμμένω στις δηλώσεις μου, τις οποίες θεωρώ μια κλασική παραδεδεγμένη σταθερά”, σημείωσε χθες ο Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσία της νέας ηγεσίας του ΕΛΓΟ Δήμητρα, επιβεβαιώνοντας την κυβερνητική γραμμή υπέρ της αστυνομικής βίας. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε νέο νεύμα προς το ακροδεξιό ακροατήριο της Ν.Δ. σημειώνοντας: “Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τις αντιδράσεις της αντιπολιτεύσεως. Γιατί πρέπει να εξηγώ τα βασικά στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις; Λέω αυτονόητα πράγματα για τους μαρξιστές”. Επιχείρησε δε να στηρίξει το ακροδεξιό ρεσιτάλ του με... ακαδημαϊκό τρόπο ισχυριζόμενος ότι “στο μάθημα της Πολιτειολογίας του Δρόσου, το πρώτο πράγμα που έμαθα ως φοιτητής ήταν ότι κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας”.

Ο Μ. Βορίδης δεν παρέλειψε να εξαπολύσει συκοφαντικές βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει για αστυνομική βία αλλά τη χρησιμοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια των 4,5 χρόνων της διακυβέρνησής του. Από τη μία τάσσεται υπέρ της αναγκαιότητος να μπει μια τάξη στα πανεπιστήμια και από την άλλη κλείνει το μάτι στην ανομία μέσα σε αυτά»...

Στα χνάρια του Βορίδη ο Κ. Μπογδάνος

Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος συνηγόρησε, όπως αναμενόταν, με τον ισχυρισμό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης λέγοντας ότι “πράγματι, υπάρχει στοιχείο αναγκαστικότητας στην επιβολή του νόμου”. Ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε (ΣΚΑΪ) ότι “όταν πας κάποιον να τον συλλάβεις βάσιμα, να τον προσαγάγεις και αυτός αντιστέκεται, δεν μπορείς να του επιχειρηματολογήσεις”. Επιχείρησε δε να καλύψει με τον μανδύα του... φιλελευθερισμού τις θέσεις του ισχυριζόμενος ότι “από τότε που υπάρχει η έννοια της φιλελεύθερης δημοκρατίας, ο λαός δίνει το μονοπώλιο της βίας σε ένα κράτος, διότι κάνει μια δοσοληψία. Κάποια δικαιώματα δεν μπορείς εσύ από μόνος σου να τα υπερασπιστείς, θα πρέπει να γίνει μήνυση, να πάει σε δικαστήριο ή να αποζημιωθείς ή να φανεί ότι έχεις άδικο. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία"...

Από την Πατησίων μέχρι τη... Συρία, μια ανοησία δρόμος

Τα ευρήματα στην ΑΣΟΕΕ με τον πόλεμο της Συρίας συνέδεσε η Δ. Μιχαηλίδου!

Τον... εαυτό της ξεπέρασε χθες η Δόμνα Μιχαηλίδου καθώς συνέδεσε τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας στην ΑΣΟΕΕ με τα όπλα που χρησιμοποιεί ο συριακός στρατός! Η υφυπουργός Εργασίας (Flash) σημείωσε ότι "ως κάτοικος του κέντρου και ως πολίτης της χώρας αυτής, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έρευνα της αστυνομίας μέσα σε έναν δημόσιο φορέα εκπαίδευσης και να βρίσκει τα πολεμοφόδια που βρήκε”, συμπληρώνοντας πως “μου φαίνεται τρομερό ότι υπάρχει ακόμη και αντιπαράθεση πάνω στο ζήτημα αυτό”. Σε αυτό το πλαίσιο προέβη στην ανήκουστη δήλωση: “Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας! Και μόνο το ότι υπάρχουν αντιπαραθέσεις πάνω σε αυτό, όταν έχουν βρεθεί τρομερά σοβαρά και τρομερά και επικίνδυνα όπλα, γενικότερα στη χώρα μας, αλλά πόσο μάλλον σε ένα κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα, τότε υπάρχει σίγουρα πολύ μεγάλο πρόβλημα”!

Νίκος Φίλης: “Υπάρχει πρωθυπουργός”;

“Σήμερα μάθαμε από την κυρία Μιχαηλίδου γιατί ο Άσαντ τόσα χρόνια δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στη Συρία. Πώς να το πετύχει όταν ο στρατός του είναι εξοπλισμένος με κράνη μοτοσικλέτας, γάντια κηπουρικής, κοντάρια αλλά και το φοβερό υπερ-όπλο της ιπτάμενης προκήρυξης...» ανέφερε σε σκωπτικό τόνο ο Νίκος Φίλης.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "η υφυπουργός του κυρίου Μητσοτάκη δεν τρολάρει την κυβέρνησή της μόνο, κάνει κάτι πιο επικίνδυνο. Παρουσιάζει ως ενιαίο εγκληματικό σύνολο αληθινούς τρομοκράτες και μερικές χιλιάδες νέους, που καταφεύγουν σε κατακριτέες πράξεις βίας. Δημιουργεί έτσι τον κίνδυνο να μετατραπεί ένα τμήμα της νεολαίας σε ζωτικό χώρο στρατολόγησης της τρομοκρατίας. Βάζει σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία”.

Ο Ν. Φίλης έθεσε δε τα ερωτήματα: “Γιατί εμπλέκει τη Συρία; Είναι μόνο ανοησία ή στόχο έχει να μιλήσει στο ακραίο κοινό της Ν.Δ., να ρίξει λίγο ακόμα καύσιμο στις αντιπροσφυγικές φωτιές; Υπάρχει κάποιος να βάλει φρένο σε αυτές και παρόμοιες δηλώσεις -τύπου Βορίδη- πριν γίνουν επικίνδυνες; Υπάρχει πρωθυπουργός;».

Αποστάσεις Μπογδάνου από Μιχαηλίδου

Διακριτικές αποστάσεις από τη Δόμνα Μιχαηλίδου αναγκάστηκε να λάβει ακόμα και ο...Κ. Μπογδάνος καθώς σημείωσε: “Ας πούμε ότι η αναφορά της κυρίας υπουργού στα όπλα Συρίας είναι τραβηγμένη και ατυχής. Πάμε παρακάτω. Διαφωνεί κανείς ότι δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και να βρίσκουν αυτό το ξεχείλωμα, αυτό το χάλι, αυτή την επικίνδυνη κατάσταση για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη;». Ο βουλευτής της Ν.Δ. ζήτησε ωστόσο "να μην ποινικοποιήσουμε τη σκέψη ενός ανθρώπου που συνδέει δύο αλληλένδετα ζητήματα»...

Σάλος στα social media

Oι... παραλληλισμοί της Δόμνας Μιχαηλίδου με τον πόλεμο της Συρίας προκαλούν σεισμό από αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια στα social media. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η υφυπουργός Εργασίας είχε προκαλέσει σάλο όταν αναφερόμενη στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου εστίασε στην “αξία του εθελοντισμού”, ενώ πριν υπουργοποιηθεί είχε δώσει σαφή ακροδεξιά δείγματα γραφής αποκαλώντας “ψυχικά νοσούντες” τους αγωνιστές κατά της δικτατορίας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL