Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Ν. Κασιμάτη: Η ΝΔ καταργεί την παιδεία ως μέσο κοινωνικής κινητικότητας των λαϊκών στρωμάτων υπέρ της «αριστοκρατίας» (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Κασιμάτη: Η ΝΔ καταργεί την παιδεία ως μέσο κοινωνικής κινητικότητας των λαϊκών στρωμάτων υπέρ της «αριστοκρατίας» (Video)

"Η ΝΔ καταργεί την παιδεία ως μέσο κοινωνική κινητικότητας των λαϊκών στρωμάτων υπέρ της «αριστοκρατίας» του χρήματος, προορίζοντας τα παιδιά μας για φτηνό εργατικό δυναμικό και πολίτες χωρίς κριτική ικανότητα, ετερόνομους και χειραγωγούμενους από εκείνους που θα μπορούν να αγοράζουν τη γνώση" επισήμανε έντονα από το βήμα της Βουλής η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη. "Το άρθρο 50 ξεθεμελιώνει και το δημόσιο σχολείο" πρόσθεσε η ίδια.

"Απαλείφουν από προϋπόθεση επιλογής των εκπαιδευτικών τα «υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα» υπέρ των αποφοίτων των ιδιωτικών κολλεγίων και εν τέλει υπέρ των ολίγων που θα μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία, όπου φυσικά θα επιλέγονται και θα προσλαμβάνονται δάσκαλοι και καθηγητές, απόφοιτοι πανεπιστημίων" κατήγγειλε η ίδια.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkasimatinina%2Fvideos%2F2461159760811959%2F&show_text=0&width=560

Διαβάστε αναλυτικά τα σημεία ομιλίας της Νίνας Κασιμάτη

H ομιλία μου στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, με το οποίο η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση της ΝΔ, αφού απέτυχε να αναθεωρήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος για το δικαίωμα όλων σε ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία, όχι μόνο συνεχίζει την απαξίωση του ελληνικού πανεπιστημίου, αλλά με το άρθρο 50 ξεθεμελιώνει και το δημόσιο σχολείο!

Απαλείφουν από προϋπόθεση επιλογής των εκπαιδευτικών τα «υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα» υπέρ των αποφοίτων των ιδιωτικών κολλεγίων και εν τέλει υπέρ των ολίγων που θα μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία, όπου φυσικά θα επιλέγονται και θα προσλαμβάνονται δάσκαλοι και καθηγητές, απόφοιτοι πανεπιστημίων.

Απεναντίας, και ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα αναμένουν για χρόνια τον διορισμό τους, τα παιδιά των λαϊκών και μεσαίων οικογενειών θα διδάσκονται και από «εκπαιδευτικούς» - φορείς μη τυπικής εκπαίδευσης χωρίς υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, υπονομεύοντας αφετηριακά το μέλλον τους, τη δυνατότητα πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η ΝΔ καταργεί την παιδεία ως μέσο κοινωνική κινητικότητας των λαϊκών στρωμάτων υπέρ της «αριστοκρατίας» του χρήματος, προορίζοντας τα παιδιά μας για φτηνό εργατικό δυναμικό και πολίτες χωρίς κριτική ικανότητα, ετερόνομους και χειραγωγούμενους από εκείνους που θα μπρούν να αγοράζουν τη γνώση, να αναπαράγουν την ισχύ τους και να κληροδοτούν στους διαδόχους τους τα μέσα παραγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL