Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Πλήθος "φωτογραφικών" διατάξεων και "δώρων" στις ΠΝΠ για την πανδημία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πλήθος "φωτογραφικών" διατάξεων και "δώρων" στις ΠΝΠ για την πανδημία

«Όσο ψάχνουμε αυτές τις δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι ανεξάντλητη η ευρηματικότητα αυτού που τις πέρασε. Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και κάτι καινούργιο» τόνισε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την κύρωση δύο ΠΝΠ με μέτρα για την πανδημία.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την πληθώρα «φωτογραφικών» διατάξεων και «δώρων» που περιλαμβάνονται στις δύο ΠΝΠ και υπογράμμισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του σκοπεύει να ερευνήσει συστηματικά τις απευθείας αναθέσεις που έγιναν την περίοδο της καραντίνας.

«Αντί να ασχοληθείτε με το πώς θα σώσετε τον ελληνικό τουρισμό, ασχοληθήκατε με το πώς θα θησαυρίσει μία και μόνο ιδιωτική εταιρεία» κατήγγειλε η Κατερίνα Νοτοπούλου ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων για τη Marketing Greece Α.Ε.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η εταιρεία καθίσταται «μοναδικός και αποκλειστικός αντισυμβαλλόμενος για συμβάσεις που αφορούν την υλοποίηση προγραμμάτων προώθησης και προβολής της χώρας» κόντρα στους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού. Επισήμανε και τις σχετικές επιφυλάξεις της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων λόγω προβλημάτων συμβατότητας με το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο.

Θ. Φωτίου: Ούτε ένα άρθρο για την «καταρράκωση» των εισοδημάτων

Η τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου επέκρινε την απουσία πολιτικής από τη μεριά της κυβέρνησης για την «καταρράκωση» των εισοδημάτων των νοικοκυριών. «Ούτε ένα άρθρο για την αντιμετώπιση της μεγάλης καταστροφής» παρατήρησε η Θ. Φωτίου και αντέτεινε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για ένα δίχτυ προστασίας, που καλύπτει όλα τα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα ως 10.000 ευρώ.

Πού ήταν οι ιδιώτες;

Παράλληλα ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός σημείωσε τη σταδιακή υποχώρηση των ασυνήθιστων για τη Ν.Δ. επαίνων προς το δημόσιο σύστημα Υγείας παρατηρώντας ότι γίνεται και πάλι ευδιάκριτη η διαφορά των δύο πολιτικών σχεδίων για την Υγεία.

Επισήμανε ότι «από τη μια υπάρχει ένα προοδευτικό πολιτικό σχέδιο, που λέει ότι ‘η κρίση είναι ευκαιρία για μια μεγάλη επένδυση στη δημόσια περίθαλψη’” και πρόσθεσε ότι «από την άλλη υπάρχει ένα συντηρητικό πολιτικό σχέδιο, που λέει ότι ‘τώρα που πέρασε η μπόρα ξαναγυρίζουμε στη συνήθη ρητορική για λιγότερο κράτος’».

Σχολιάζοντας την πρόσφατη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις αναφορές του για την ανάγκη συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ο Αν. Ξανθός υπογράμμισε: «Πού ήταν ο άλλος πυλώνας, ο μη κρατικός, στην περίοδο της πανδημίας; Ήταν παντελής η απουσία του».

Β. Κοντοζαμάνης υπέρ ΣΔΙΤ

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ισχυρίστηκε ότι «οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι χρηματοδοτικά εργαλεία, σε καμία περίπτωση δεν είναι ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας, όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν». Υποστήριξε ακόμα πως «το ότι το κράτος βοηθάει τους πολίτες για να αντιμετωπίσουν μία κρίση δεν σημαίνει ότι πέθανε ο καπιταλισμός».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL