Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Η αγωνία του "εμποράκου" στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αγωνία του "εμποράκου" στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρώτη επίσκεψή του, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, στη Θεσσαλονίκη επέλεξε να επισκεφθεί έναν δήμο των λεγόμενων δυτικών συνοικιών, εκεί όπου έριξε και το μεγαλύτερο βάρος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι πολίτες ήταν ιδιαίτερα θερμή και στη βόλτα που έκανε στην αγορά οι καταστηματάρχες και εργαζόμενοι έσπευδαν να τον χαιρετίσουν και να μιλήσουν μαζί του, να του πουν αυτά που τους απασχολούν.

«Βοηθήστε μας όσο μπορείτε» του ζητούσαν, ενώ όλοι οι άνθρωποι της αγοράς τόνιζαν ότι δεν έχουν πρόσβαση σε χρήμα και πως για να επιβιώσουν οι μικρές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πρέπει να «πέσει χρήμα» και στον κόσμο της εργασίας για να μπορεί να καταναλώσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε έναν ιδιοκτήτη καταστήματος καλλυντικών για το αν έχει κάνει χρήση κάποιων οικονομικών μέτρων, απάντησε ότι για ένα δάνειο που είχε σκοπό να λάβει βάσει ενός προγράμματος που ανοίγει αυτές τις ημέρες αποφάσισε τελικά να μην κάνει αίτηση, διότι το επιτόκιό του είναι στο 4,5%, δηλαδή υψηλό. Στα καταστήματα με τα ρούχα ένδυσης και υπόδησης, όπως τόνιζαν οι ιδιοκτήτες τους, οι τζίροι παρουσιάζουν κατακόρυφη πτώση και παράλληλα συσσωρεύονται υποχρεώσεις. «Δεν θα αντέξουμε για πολύ ακόμη...» έλεγαν και ξανάλεγαν.

«Κράτα γερά, να δώσεις ελπίδα στα παιδιά»

Σε ένα καφέ της περιοχής ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με φοιτητές και του εξηγούσαν τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης και των τηλεξετάσεων που έχουν μπροστά τους, ενώ μια ηλικιωμένη μικροσυνταξιούχος, που τον αποκαλούσε συνεχώς «αγόρι μου», του περιέγραψε το πόσο δύσκολα τα φέρνει βόλτα η οικογένειά της, που έχει άνεργα παιδιά. Μόνοι ανέμελοι, κάποιοι μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν μια φωτογραφία μαζί του. Όταν τους ρώτησε ποια ομάδα υποστηρίζουν, η απάντηση ήταν με μια φωνή «ΠΑΟΚ». «Και ’γω πάνω από τη Λάρισα σας συμπαθώ, αν και είμαι Παναθηναϊκός» τους είπε. Μια άλλη γυναίκα, που κρατούσε ένα μωρό στην αγκαλιά, του φώναξε: «Κράτα γερά, Αλέξη, διότι πρέπει να δώσεις ελπίδα σ’ αυτά τα παιδιά».

Το «ευχαριστώ» του δημάρχου

Στο τέλος της βόλτας του, έξω από το δημαρχείο Ευόσμου τον περίμενε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος τον ευχαρίστησε για όσα έκανε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τον δήμο τους. Στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας βρέθηκε με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης στην περιοχή και συζήτησε για ώρα μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τόσο στις συναντήσεις με τους φορείς όσο και στην περιοδεία στον Εύοσμο τον Αλέξη Τσίπρα πλαισίωναν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Γ. Αμανατίδης, Δ. Αυγέρη, Χρ. Γιαννούλης, Κ. Νοτοπούλου, Αλ. Τριανταφυλλίδης, Σ. Φάμελλος, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης Χρ. Δουίτσης, ο πρώην βουλευτής Τρ. Μηταφίδης, ο υποψήφιος βουλευτής Αλ. Νικολαΐδης και άλλα τοπικά στελέχη.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL