Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού στον e-ΕΦΚΑ Τρίπολης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού στον e-ΕΦΚΑ Τρίπολης

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, κατά την επίσκεψή του στον e-ΕΦΚΑ Τρίπολης, στις 26.6.2020, ενημερώθηκε από τους διευθυντές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Τοπικής Διεύθυνσης Αρκαδίας για την κατάσταση που επικρατεί σ΄ αυτόν και συζήτησε μαζί τους και με εργαζόμενους για την προοπτική της λειτουργίας του.

Ο Γιώργος Παπαηλιού αρχικά υπογράμμισε ότι υπάρχει ζήτημα ρευστότητας στα οικονομικά του ΕΦΚΑ, του e-ΕΦΚΑ πλέον, λόγω του ότι τα έσοδά του έχουν ήδη απομειωθεί σημαντικά, εξαιτίας της αυξανόμενης ανεργίας και της επικράτησης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, αλλά και της καθυστέρησης μεταφοράς σ΄ αυτόν των οφειλομένων από το κράτος ποσών των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση ήταν ή είναι σε αναστολή.

Στη συνέχεια συμφώνησε με τους συνομιλητές του, ότι ο e-ΕΦΚΑ στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στην Αρκαδία αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

Η έλλειψη και η κακή κατανομή του προσωπικού, η ανάθεση σε αυτό (στο προσωπικό της Τοπικής Διεύθυνσης Αρκαδίας) της εξυπηρέτησης των αναγκών άλλων νομών, αλλά και η επιβάρυνσή του με άλλα πρόσθετα καθήκοντα, αποτελούν τις βασικές αιτίες.

Τα προβλήματα, ιδίως ως προς την έκδοση των συντάξεων, έχουν επιδεινωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα οι εκκρεμείς αιτήσεις να πολλαπλασιάζονται, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα εκκαθάρισής τους, οι ΤΔΕ δεν λειτουργούν διότι δεν έχουν συγκροτηθεί κλπ.

Οι υπάλληλοι έχουν φθάσει στα όρια της απόγνωσης και οι συναλλασσόμενοι δικαίως διαμαρτύρονται, αφού, μη εξυπηρετούμενοι, δεν λαμβάνουν τις συντάξεις που δικαιούνται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Είναι απαραίτητη η αναδιάταξη των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, ώστε το προσωπικό της Τοπικής Διεύθυνσης Αρκαδίας να παύσει να εξυπηρετεί ανάγκες άλλων νομών, να επιμορφωθεί, να προσληφθεί νέο μόνιμο προσωπικό, να κατανεμηθεί ορθολογικά και «να λάβει σάρκα και οστά» η ηλεκτρονική διασύνδεση των συστημάτων των επιμέρους πρώην ασφαλιστικών ταμείων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί να διαχειριστεί στοιχειώδη προβλήματα και με την πολιτική ψευδών εξαγγελιών που δεν υλοποιούνται αλλά γίνονται μόνον για επικοινωνιακούς λόγους και του «βλέποντας και κάνοντας», προκαλεί αδιέξοδα στον κρίσιμο τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, με σκοπό την ιδιωτικοποίησή της.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL