Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τη νέα δολοφονική ενέργεια σε βάρος μετανάστη εργάτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τη νέα δολοφονική ενέργεια σε βάρος μετανάστη εργάτη

Την ρατσιστική επίθεση σε βάρος εργάτη μετανάστη στη Λέσβο καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και καλεί κάθε αντιφασίστα να σταθεί ενάντια στο φόβο που επιχειρούν να σπείρουν οι φασίστες.

«Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, 29χρονος ελληνικής καταγωγής, επιχείρησε να σταθμεύσει το όχημα του έξω από κατάστημα της Λέσβου, σε χώρο που προοριζόταν για ΑμεΑ. Ο μετανάστης από το Μπαγκλαντές και εργάτης στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ συγκέντρωνε τα καροτσάκια των πελατών, του ζήτησε να μην σταθμεύσει στη συγκεκριμένη θέση. Τότε, ο 29χρονος βγήκε από το όχημα του, χτύπησε σοβαρά τον μετανάστη με μεταλλικό λοστό και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε.

Η δολοφονική ενέργεια σε βάρος μετανάστη εργάτη έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη ρατσιστική και φασιστική επίθεση κατά του εργάτη γης, Πετρίτ Ζίφλε. Τέτοιες εγκληματικές ενέργειες, με σαφή ρατσιστικό χαρακτήρα, θυμίζουν τις θρασύδειλες επιθέσεις από ομάδες φασιστών στους εργάτες γης στην Μανωλάδα, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, σε ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Καταδικάζουμε τη ρατσιστική επίθεση και καλούμε κάθε αντιφασίστα/τρια να σταθεί ενάντια στο φόβο που επιχειρούν να σπείρουν οι φασίστες. Ανάλογες επιθέσεις δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτές και είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να σταθεί η κοινωνία σύσσωμη απέναντι σε ενέργειες που έχουν σαφή φασιστικό και ρατσιστικό χαρακτήρα.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να μη μείνει στο σκοτάδι και να υψώσει τη φωνή του/της απέναντι στο σκοταδισμό, για να μην υπάρξουν ξανά θύματα φασιστικών και ναζιστικών επιθέσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL