Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
"Εθνικιστές" οι εννέα προσαχθέντες για τα επεισόδια στην Κατερίνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Εθνικιστές" οι εννέα προσαχθέντες για τα επεισόδια στην Κατερίνη

Θεσσαλονίκη. Δεν κρύβουν την πολιτική τους ταυτότητα τα φασιστοειδή που το βράδυ της Πέμπτης προκάλεσαν ένταση στην Κατερίνη έξω από τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με ομιλητή τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, με την οποία η κοινωνία της πόλης έδωσε δημοκρατική απάντηση.

Όπως φαίνεται από ανάρτηση της εθνικιστικής ομάδας «Ιερός Λόχος 2012», που δραστηριοποιείται κυρίως στη Θεσσαλονίκη, οι εννέα από τους δέκα προσαχθέντες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης είναι "περήφανα μέλη" της και μάλιστα φωτογραφήθηκαν μέσα στο κτήριο της αστυνομίας με τη σημαία τους.

Συνολικά έγιναν δέκα προσαγωγές ατόμων από την αστυνομία, από τις οποίες μόνο η μία μετατράπηκε σε σύλληψη, αλλά για παλιές καταδικαστικές αποφάσεις. «Όσο μας χτυπάτε τόσο μας δυναμώνεται. 9 μέλη του Ιερού λόγου έγιναν προαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας για να μην συμμετέχουν στη διαμαρτυρία κατά Τζανακόπουλου. Οι Εθνικιστές δεν λυγίζουμε! Ελλάς Ή Τέφρα» έγραφε το «tweet” του "Ιερού Λόχου".

Τα μέλη του ήταν ανάμεσα στους περίπου 20 που συγκεντρώθηκαν σε καφετέρια απέναντι από τον χώρο της εκδήλωσης και έβριζαν και απειλούσαν τον κόσμο που πήγαινε σ' αυτήν. Λίγο πιο πέρα περίπου 200 άτομα συμμετείχαν στην αντισυγκέντρωση που οργάνωσαν εθνικιστικές και ακροδεξιές ομάδες και είχαν στόχο να διαλύσουν την εκδήλωση.

Α. Καστόρης: "Πολύ λίγοι, ευτυχώς"

Τα αστυνομικά μέτρα ήταν ενισχυμένα, αφού πριν από λίγο καιρό φασιστοειδή επιτέθηκαν σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη. Ένα από αυτά ήταν και του βουλευτή Αστέριου Καστόρη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε ως εξής τα προχθεσινά επεισόδια:

«Με υψηλού πολιτικού επιπέδου συνθήματα - επιχειρήματα, του στυλ 'Τσίπρα γ...ται η μάνα σου', πραγματοποίησαν χθες ένα ακόμη σόου έξω από το Επιμελητήριο Πιερίας οι μεταφερόμενοι (με λεωφορείο από Σαλονίκη) μακεδονομάχοι διαδηλωτές. Από κοντά, έκλεψαν και το δικό τους ολιγόλεπτο μερτικό δημοσιότητας και ορισμένοι ντόπιοι γραφικοί. Εντάξει. Κάνουν μεγάλη φασαρία, αλλά είναι λίγοι, πολύ λίγοι. Ευτυχώς».

Χρ. Γιαννούλης: "Φασισταριό" αυτοί οι 20

Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που κάποια δήθεν «πατριωτικά» site και κανάλια τον κατηγόρησαν ότι χαιρετίζοντας την εκδήλωση αποκάλεσε «φασισταριό» όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες.

«Αποκάλεσα 'φασισταριό' αυτούς που με χυδαίο τρόπο προπηλάκιζαν και απειλούσαν όποιον προσερχόταν στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη» τόνισε προσθέτοντας ότι «τη στιγμή που αποδεχόμουν την τιμητική πρόσκληση του πρωθυπουργού είχα στον νου μου και τον 15χρονο γιο μου, που δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το 'φασισταριό' απ’ έξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα. Θέλω να μεγαλώσει σε μια χώρα στην οποία θα μπορεί να διαφωνεί με όλους, χωρίς όμως να υπάρχει μέσα το στοιχείο της βίας. Σε καμία περίπτωση δεν αποκάλεσα με απαξιωτικό τρόπο τους Έλληνες πολίτες που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL