Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
"Πρώτη φορά πρωθυπουργός τετραετία κλείνει και ούτε περιθώριο των αλλωνών αφήνει"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πρώτη φορά πρωθυπουργός τετραετία κλείνει και ούτε περιθώριο των αλλωνών αφήνει"

"Πρώτη φορά πρωθυπουργός τετραετία κλείνει και ούτε περιθώριο των αλλωνών αφήνει" ήταν η μαντινάδα με την οποία υποδέχτηκαν οι κάτοικοι των Ανωγείων τον πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο εμβληματικό χωριό του Ψηλορείτη. Ο δήμαρχος Μανώλης Καλλέργης και πλήθος κόσμου υποδέχτηκαν θερμά τον Αλ. Τσίπρα, καλωσορίζοντάς τον στο χωριό τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που συνοδευόταν από τους υπουργούς Ανδρέα Ξανθό, Γιώργο Σταθάκη και Παύλο Πολάκη αλλά και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Σπύρο Δανέλλη και Θοδωρή Δουλουμπέκη, είχε σύντομη συνάντηση και συζήτηση με τον δήμαρχο, ενώ αμέσως μετάαπηύθυνε χαιρετισμό, ανακοινώνοντας ότι, όσον αφορά το βασικό αίτημα της περιοχής για την οδική αρτηρία Ηράκλειο - Ανώγεια, έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Υποδομών η υπουργική απόφαση για ανακατασκευή και επαναχάραξη, ενώ έχουν δεσμευθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 5 εκατομμύρια ευρώ για έναρξη του έργου σε μήκος τριών χιλιομέτρων σε πρώτη φάση.

Ρηματική διακοίνωση

"Είμαι χαρούμενος που η επανακατασκευή του δρόμου θα ξεκινήσει σύντομα και θα είμαι εδώ, όχι μόνο για να εγκαινιάσω τα τρία χιλιόμετρα, αλλά και να δουλέψουμε μαζί και το σύνολο των δεκαπέντε χιλιομέτρων και να το εγκαινιάσω και αυτό ως πρωθυπουργός" ανέφερε. Παράλληλα, επανέλαβε τη σημασία της ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς τα Ανώγεια είναι ένα από τα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης που βίωσαν την κτηνωδία των Ναζί. "Θα προχωρήσουμε άμεσα στη ρηματική διακοίνωση, θα αναμένουμε την απάντηση της Γερμανίας και θα καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας με χρέος προς την Ιστορία μας" είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Κριτήριο η ανιδιοτέλεια

Καθ' οδόν προς το Σπήλι ο πρωθυπουργός σταμάτησε στο Περαχώρι και επισκέφθηκε το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Νίκος Ξυλούρης. Κατά την επίσκεψή του στο Σπήλι, όπου έτυχε ξανά ζεστής υποδοχής, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην Αυτοδιοίκηση. "Στους λεγόμενους μικρούς δήμους, εκεί που το έργο των δημάρχων φαίνεται στον κόσμο, δεν υπάρχουν τόσο δεξιοί και αριστεροί δήμαρχοι, ΣΥΡΙΖΑ ή Νεοδημοκράτες. Υπάρχουν δήμαρχοι που αγαπούν τον τόπο και είναι ανιδιοτελείς και υπάρχουν και οι άλλοι που λειτουργούν με ιδιοτέλεια. Εμείς με αυτόν τον γνώμονα κινηθήκαμε, όχι μόνο στον δικό σας δήμο, αλλά σε όλους τους δήμους της χώρας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση" είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL