Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ο Δ. Βίτσας διαψεύδει τα περί δημιουργίας δεύτερου ΚΥΤ στη Λέσβο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Δ. Βίτσας διαψεύδει τα περί δημιουργίας δεύτερου ΚΥΤ στη Λέσβο

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε «φημολογία κυκλοφορεί κακόβουλα» σχετικά με δήθεν πρόθεση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία δεύτερου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Λέσβο.

«Έχω επανειλημμένως τονίσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δημιουργηθεί δεύτερο ΚΥΤ σε κανένα από τα νησιά μας. Αυτή είναι η πάγια, διαχρονική και αμετάκλητη πολιτική μάς απόφαση» τονίζει και διευκρινίζει «προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά προς ορισμένους που διαδίδουν ανάλογα χονδροειδή ψεύδη, θεωρώντας πως θα ωφεληθούν πολιτικά εν όψει των τοπικών εκλογών, ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί αδίκημα που διώκεται βάσει της σχετικής νομοθεσίας».

Ως προς την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού που εξυπηρετεί το ΚΥΤ Μόριας Λέσβου, ο Δ. Βίτσας ξεκαθαρίζει ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα.« Η καθυστέρηση που υπήρξε σχετίζεται με την απόφασή μας για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, ούτως ώστε να καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος περιοχής και μεγαλύτερο πληθυσμό» σημειώνει.

«Το έργο, με την ολοκλήρωσή του θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή και θα προσφέρει υπηρεσία σε όλους τους κατοίκους, ανεξαιρέτως. Οι επιλογές μας αντανακλούν τα ειλικρινή αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού του Λαού μας και ειδικά του Λαού της Λέσβου που έχει προσφέρει τόσα πολλά. Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε ανενόχλητους όσους με ψεύδη κηρύσσουν την ξενοφοβία, το μίσος και την μισαλλοδοξία» καταλήγει ο Δημήτρης Βίτσας.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δημοσίευση Α. Χατζηκομνηνού ζήτησε ο Γ. Πάλλης

Την παρέμβαση Εισαγγελέα ζήτησε χτες στη δημόσια εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την «Προοδευτική Συμμαχία» στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, αναφορικά με τη διαρροή Χατζηκομνηνού που διαψεύστηκε ότι αναμένεται η δημιουργία νέου Χοτ- Σποτ στην Αχλαδερή.

Χτες Δευτέρα, διέρρευσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Άρης Χατζηκομνηνός ότι θα ανοίξει δεύτερο χοτ- σποτ στη Λέσβο. Κατηγορηματικά διέψευσαν τη διαρροή στο «Ν» πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης.

Ειδικότερα στο δημόσιο σημείωμά του ο κ. Χατζηκομνηνός αναφέρει: «Χθες, ενημερώθηκα από έγκυρες πηγές ότι στην περιοχή της Αχλαδερής προετοιμάζεται η δημιουργία ενός ακόμη ΚΥΤ μεταναστών αντίστοιχου της Μοριας, με την εγκατάσταση 2.000 οικίσκων !!!!!»

Ο κ. Χατζηκομνηνός μάλιστα υπερθεματίζει: «Ήδη μάλιστα μεταφορικές εταιρίες έχουν καταθέσει σχετικές οικονομικές προσφορές για την ανάληψη του έργου της μεταφοράς των οικίσκων. Σε μια τέτοια περίπτωση η υποβάθμιση του περιβαλλοντος, ίδια δε του κόλπου της Καλλονής, ελλείψει βιολογικού καθαρισμού, καθώς και η περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Λέσβου είναι δεδομένη και πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο». Και καλεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Λέσβου να πάρουν θέση και να διαψεύσουν.

Παρέμβαση έκανε και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος. Με δήλωση του στο σάιτ stonisi.gr ο κ. Λαμπρόπουλος καλεί τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη να πάρει θέση στα όσα διέδωσε ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος του Άρης Χατζηκομνηνός. Ολόκληρη η δήλωση του κ.Λαμπρόπουλου έχει ως εξής « ο πρύτανης και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μουτζουρης πρέπει άμεσα να αποστασιοποιηθεί από τα fake news που διακινεί ο υποψήφιος περιφερειακός του σύμβουλος. Αν δεν το κάνει συμμετέχει και αυτός σε αυτή την αθλιότητα παραπληροφόρησης της τοπικής μας κοινωνίας».

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

«Ο κ. Μουτζούρης πρέπει άμεσα να αποστασιοποιηθεί από τις ψεύτικες "πληροφορίες" που διαδίδει ο υποψήφιος του.

Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ψηφοδέλτια της Δεξιάς, είναι επικίνδυνοι για τα νησιά μας.

Οι πολίτες έχουν μια επιλογή: το ενωτικό ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σπιλάνη!

Από την πρώτη στιγμή καλέσαμε τον πρύτανη και υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, να πάρει θέση και να καταδικάσει την ενέργεια του υποψηφίου περιφερειακού του συμβούλου και πρώην Δήμαρχου, ο οποίος αναπαράγει "ως έγκυρη πληροφόρηση" ότι, εδώ και καιρό, τοπικοί ακροδεξιοί κύκλοι διακινούν υπόγεια, κυρίως σε περιοχές του νέου δήμου Δυτ. Λέσβου, για δήθεν "δημιουργία νέου χοτ σποτ" και μάλιστα "μεγάλης δυναμικότητας" στην περιοχή.

Μια "πληροφορία" που έχει διαψευστεί με διάφορους τρόπους και από τα πιο επίσημα χείλη. Μια "πληροφορία" που δημιουργεί ανησυχία στους πολίτες και διασπείρει τον διχασμό.

Απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες, που το μόνο τους αποτέλεσμα είναι να δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας, θα πρέπει όλοι και όλες μας, αλλά και οι επαγγελματικοί φορείς, όχι μόνο της περιοχής, αλλά όλου του νησιού, να είμαστε κάθετα αντίθετοι και αντίθετες.

Ο κ. Μουτζουρης, δεν έχει πάρει μέχρι τώρα θέση. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτει την ενέργεια του πρωτοκλασάτου στελέχους του, που χρησιμοποιεί την επικίνδυνη παραπληροφόρηση ως μέσο επηρεασμού των πολιτών.

Είναι αδιάφορο, εάν αυτή η υπόθεση, εξελίσσεται στα πλαίσια του ανταγωνισμού, μεταξύ των δύο ψηφοδελτίων που, επίσημα ή ανεπίσημα στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία, που θέλουν να διαμοιράσουν τα ιμάτια της τοπικής δεξιάς.

Σε κάθε περίπτωση είναι πλέον σε όλους και σε όλες προφανές, ότι οι πολίτες της Λέσβου, δεν έχουν να επιλέξουν, ανάμεσα στους δύο συνδυασμούς της ΝΔ, δηλαδή ανάμεσα στην ανικανότητα, που εκφράζει το σύστημα της κ. Καλογήρου και που έχει καταδικάσει τα νησιά μας στην στασιμότητα και τον διχασμό που εκφράζει το ψηφοδέλτιο του κ. Μουτζούρη, όπως έντεχνα εδώ και καιρό, μας πλασάρουν, με διάφορους τρόπους» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Η υπερψήφιση του ενωτικού ψηφοδελτίου της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Σπιλάνη, είναι αυτή που θα απελευθερώσει τις δυνατότητες των νησιών μας και θα βάλει φρένο στα σχέδια όσων επιχειρούν να σπείρουν τον διχασμό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL